Polis servis aracına saldırı davasında 7 kişiye müebbet hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Diyarbakır'da 6 polis memurunun yaralandığı polis servis aracına yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Beşir Arcagök, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan sanık Arcagök ile Agit Gizlenmiş hazır bulundu. Sanık Arcagök, yazılı olarak hazırladığı savunmasını zafer işareti yaparak okumak istedi.

Mahkeme heyetinin bu şekilde savunma yapmasına izin vermemesi üzerine sanık Arcagök, karara tepki gösterdi. Mahkeme heyeti, salondaki güvenlik görevlilerinden sanığın dışarı çıkarılmasını istedi.

Diğer sanık Gizlenmiş'in savunmasını Kürtçe yapmak istemesine de izin verilmedi. Bu arada salona yeniden getirilen ve karar öncesi son savunması sorulan sanık Arcagök, ''Mahkemeyi boykot ediyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Arcagök'ü TCK'nın ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan bir kez, ''Adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan da 6 kez olmak üzere toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanık Gizlenmiş de TCK'nın ''Terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Diyarbakır'da 15 Eylül 2011 günü Silvan karayolunda Polis Meslek Yüksek Okulu'na ait servis aracına yönelik saldırıda 6 polis memuru yaralanmıştı.

Bölgeye yürütülen operasyonda sanık Arcagök, yaralı bir şekilde yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber