Bakan Çelik: Tarladan gelip bakan oldum

Haber Giriş : 23 Eylül 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çocuk yaşta çalışmanın ne demek olduğunu en iyi kendisinin bildiğini belirterek, ?Ben 12 yaşından itibaren ya tarlada ya da inşaatlarda işçi olarak çok çalıştım' dedi

TARIM işinde çalışan çocukların okula gönderilmesi için başlatılan ?Tarladan Okula' projesi start aldı. Çalışma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve ABD tarafından desteklenen projenin imza töreni dün yapıldı.

Sokaktaki çocuk kaplandan tehlikeli

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sokakta çalışan çocukların hayvanat bahçesinden kaçmış bir kaplandan bile daha tehlikeli olduklarını belirterek, ?Ben 12 yaşından itibaren ya tarlada ya da inşaatta çalışmış biriyim, çocuk yaşta çalışmanın ne demek olduğunu benden daha iyi kimse bilemez' dedi.

Güneydoğu bölgesinden fındık ve pamuk işçiliği için Karadeniz ya da Akdeniz'e giden ailelerin çocuklarının perişan olduklarını belirten Çelik, proje ile bu soruna son vermeyi amaçladıklarını söyledi. Çelik, çocukların ve aillerin cehalet gibi bir mazeretleri olduğunu ancak kendilerinin öyle bir mazeretleri olmadığını belirterek, bu çocukların kurtulması için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı. ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nancy Mc Eldowney ise, Türkçe başladığı konuşmasında, ?Çocuklar bizim geleceğimiz, onlar için elimizden geleni yapmalıyız' diye konuştu. Eldowney, proje ile 10 bin çocuğun okula gitmesini hedeflediklerini söyledi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber