MÜSİAD'dan EXPO 2020'ye özel stant

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Ekim 2012 Perşembe günü CNR Expo Center'de açılacak olan 14. Fuar ve Uluslararası İş Forumu (IBF)'na, yurtdışından 5 bin işadamı katılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fuarda MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk'un girişimleriyle EXPO 2020 İzmir için özel tanıtım standı açılacak. Ayrıca 12 Ekim Cuma günü "EXPO 2020 İzmir" oturumu yapılacak.

Şube Başkanı Çabuk, düzenlediği basın toplantısında İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecinde rekabet gücünü, ulusal ve uluslararası tanıtım etkinliğini daha da arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Çabuk, ?86 ülkeden devlet başkanları, bakanlar, ticaret odası başkanları ve işadamlarının katılımıyla gerçekleşen bu iki büyük organizasyon, EXPO 2020 İzmir adaylığının tanıtımı için çok önemli bir platform olacaktır.? dedi. 1993 yılında İzmir'de başlayan fuarı şimdiye kadar 1,5 milyona yakın kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Çabuk, şunları söyledi: ?Özellikle son 10 yılda Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleriyle ticaretinin yüzde 11'den yüzde 20'ler seviyesine çıkmasında MÜSİAD'ın büyük katkısı olmuştur. İnanıyoruz ki bu stratejimizle, bu gayretimizle bu oranı çok kısa sürede yüzde 25 mertebesine yükselteceğiz. Bu fuarla katılımcılarımız direkt satış, yeni pazar kazanımları, etkin pazar bağlantıları, yeni ticari ortaklıklar, daha kaliteli ürün ve marka imajı, birebir tanıtım ve teşhir imkânı, rakiplere karşı ayrıcalık, rekabet gücünüzün farkına varma, ulusal ve uluslararası çapta dağıtıcı, temsilci, bayi veya acente bulmak, iş ve iletişim ağını geliştirmek imkânlarını elde etmiş olacak.?

FUARA 690 FİRMA KATILACAK

Fuarda 565'i yerli ve 125'i yabancı firmayla 25'i STK olmak üzere toplam 715 katılımcı yer alacak. Japonya, Hindistan, İngiltere, Malezya, Suudi Arabistan, Libya, Tunus, Mısır, Macaristan, BAE, Fas, Almanya ve Fas da ülke tanıtımları için stant açacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber