Vali Coş: İstihdam için mesleki eğitim kurulları verimli çalışmalı

Adana Valisi Vali Hüseyin Avni Coş, istihdamın artırılabilmesi için İŞKUR bünyesinde kurulan istihdam ve mesleki eğitim kurullarının verimli çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 yılı 4. Olağan Toplantısı, Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun daha fonksiyonel olarak kullanılması, çalıştırılması gerektiğini belirtti. Bu kuruldan daha iyi yararlanılırsa istihdam ve işsizlikle mücadele konusunda daha güzel sonuçlar alınabileceğinin altını çizen Vali Coş, ?Özellikle emek arzıyla talebinin buluşması hususunda bu kurula önemli görevler düşüyor. Emek arzının, emek talebinin istediği niteliklere sahip kılınması konusunda da yani mesleki eğitim ve beceri kazandırılması da önem arz ediyor. Bu konuda sadece yılda dört defa değil, görevli olan arkadaşlarımızın yıl içinde her vesileyle sıkı bir işbirliği içerisinde olması gerekiyor. İnsanlar bir yandan iş ararken, işverenlerimiz de çoğu zaman işçi aradıklarını, çok sayıda işçiyi hemen işe başlatabileceklerini fakat işçi bulamadıklarından şikayet ediyorlar. Bu konuda arz ile talebi buluşturmak, bu konudaki karşılıklı yetersizliği ortadan kaldırmak hepimizin görevi. Başta bu kurulumuzun görevi.? dedi.

Birlik ve beraberlik içinde çalışılarak işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması anlamında güzel sonuçlar alınabileceğini belirten Coş, bu konuda da İşkur'un ilgili kurum ve kuruluşları toparlama ve birlikte çalışma kültürünü etkin bir şekilde uygulamaya yansıtma konusunda daha aktif olmasını istedi.

Toplantıda daha sonra Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana sanayisine genel bakış ve ildeki istihdam durumu konusunda bir sunum yaptı. Sürenkök, Adana'nın stratejik olarak avantajlı bir bölgede olduğunun altını çizdi. İllerin sosyo-gelişmişlik sıralamasında Adana'nın 8.likten 16.lığa kadar gerilediğine vurgu yapan Sürenkök, bunun da teşvik yasalarından diğer iller daha fazla yararlandığını gösterdiğini kaydetti.

Toplantıda, Ticaret Odası temsilcisi ve yürütme kurulu üyesi Avukat Barış Gökhan Topal da yürütme kurulu ve denetleme kurulu çalışmaları ile bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumlarıyla ilgili sunum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber