Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ?arsa takası' tartışması

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin ekim ayı ikinci oturumu yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ait bir arsanın Devlet Demir Yolları ile takas edilmesine dair komisyon raporunun tartışıldığı mecliste, üyeler raporu iade etti.

Meclis Başkan Vekili Halil Tüm'ün yönettiği oturumda konuyla ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru, arsayla ilgili TCDD'nin güzergahtaki arazilerin rantını yükseltilmesi ve büyükşehir belediyesi ile paylaşılması yönündeki teklifini olumlu karşıladıklarını söyledi. Ancak arsadan gelen ranttan ilçelerinde pay almasını istediklerini belirten Doğru, "Bu kabul görmeyince biz müdürlüğüne iade ettik. Ama belediye başkanı istediği protokolü yapabilir, diye bir madde var. Yani kralda olmayan yetkiler mevcut.? açıklamasını yaptı. Tartışmalara neden olan bu madde, komisyona iade edildi.

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer de Milli Eğitim Bakanlığı'nın Tepebağ Mahallesi'ndeki tarihi Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun yeni açılan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne verilmesi talebini reddetmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Özer, bu sevincini dile getirirken, üniversiteye karşı olduğuna dair bir sonucun çıkartılmamasını istedi. Şehri anlatan en önemli tarihi mekanların Tepebağ'da yer aldığına dikkat çeken Özer, bakanlığın bu kararıyla Adana'nın Bursa örneğinde olduğu gibi bir kent müzesi yapma şansının yakaladığını ifade etti. 2009'da Kenan Evren'in adının verildiği bulvarın adının değiştirilmesini gündeme getirdiğini hatırlatan Özer, ?Birkaç kez bu hususu yineledim. Maalesef olmadı. Artık diğer arkadaşlarımın bu konuda duyarlılık göstereceklerine inanıyorum. İnşallah, bu isim bir an evvel değiştirilir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber