Okula saldıranlara önce öğretmenler müdahele etmiş/ Video

Haber Giriş : 10 Ekim 2012 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da dün sabah Şehitlik Lisesi'ne girerek ses bombası ve molotofkokteyli atan eylemcileri durdurmak için bir öğretmenin müdahale ettiği ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı.

Dün, Diyarbakır'da maskeli bir grubun, okula ses bombası ve molotofkokteyli atması sonucu, 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi'ne giren maskeli bir grup, Öğretmenler Odasının da bulunduğu idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli attı. Olayda Öğretmenler Odası'ndan panikle çıkan öğretmenlerden Gülay Binay, Yusuf Karataş ve 12. sınıf öğrencisi Necat Oruç yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Polis, olaydan sonra kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Beden eğitimi öğretmeni Sait Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 dakika içerisinde her şeyin yaşandığını, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi. Okula giren maskeli bir grubun idare bölümüne saldırıda bulunduğunu kaydeden Yılmaz, ''Öğrencilerimiz şok yaşadı. Kendimizi öğrencilere siper ettik'' dedi.

Teröristler okulu öğrencilerle birlikte yakmak istemiş

Diyarbakır'da Şehitlik Lisesi'ne saldırı düzenleyen yüzü kapalı teröristlerin, okulu öğretmen ve öğrencilerle birlikte yakmak istedikleri ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, teröristlerin okula düzenlediği saldırıda özellikle yangın çıkarma özelliğine sahip el yapımı bombaları kullandığı vurgulandı.

Diyarbakır Valiliği, Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi'nde düzenlenen saldırıyla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün operasyon düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, terör örgütü PKK-KCK'nın, kırsal alanda ve özellikle şehir merkezlerinde eylemlerin yoğunlaştırılması için önem atfettiği günleri bir fırsat olarak gördüğünü ve bunun için talimat verdiği belirtildi. Terör örgütünün alt kadrolarını gönderdiği talimatlarla şiddet eylemlerine yönlendirmeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, ?Özellikle 14 Temmuz ve 15 Ağustos'ta hedeflediği kitleyi sokağa dökemeyen ve örgüt üst yönetimi tarafından sert bir şekilde eleştirilen ilimiz örgüt yapısı, bu eleştirileri ötelemek ve müzahir kitleye moral, motivasyon kazandırmak için, kaos ortamı oluşturmayı hedeflemiştir. Söz konusu yapı hiç çekinmeden çocukların eline molotof kokteyli ve bomba vererek eğitim kurumlarına saldırı yapmak üzere yönlendirmiş, elleri kalem tutması gereken çocuklarımızı birer suç makinesi haline dönüştürmeyi amaçlamıştır.? denildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ KÜTÜPHANEDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ DİRİ DİRİ YAKMAK İSTEDİ

Bölücü terör örgütü elebaşının yakalanma sürecinin başladığı 9 Ekim 1998 tarihinin yıl dönümünü bahane eden yüzleri maskeli 10 kişilik örgüt sempatizanının Şehitlik Lisesi'ne el yapımı parça ve basınç etkili bomba, molotof kokteyli olarak hazırlanmış yangın çıkarıcı bombalı saldırı eylemi gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Açıklamada, ?Terör örgütü tarafından canavarlaştırılarak vahşice eylem yapmak üzere yönlendirilen şahısların bin 460 çocuğumuzun eğitim gördüğü, 66 öğretmen ve idarecimizin görev yaptığı bir eğitim yuvasına, ders saatinde girerek önce okul kütüphanesini ateşe vermek suretiyle kütüphanede bulunan öğrencilerimizin diri diri yanmalarına, okul koridorlarına hazırlamış oldukları el yapısı bombaları ve molotof kokteyllerini atarak büyük bir tehlikenin oluşmasına sebep olacak kadar gözlerinin döndüğü görülmüştür. Ancak örgüt tarafından canileştirilerek eğitim yuvalarına saldıran bu şahıslara zamanında müdahalede bulunulmak suretiyle olayların büyümesi engellenmiş ve okula giren örgüt mensuplarının eylemlerinin başarıya ulaşması bertaraf edilmiştir. Meydana gelen olay sırasında 3 öğretmenimiz, 2 öğrencimiz çeşitli yerlerinden yaralanmış, hastanelerde gerekli tedavileri yapılmıştır." denildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar'da yaptığı çalışmada ise gözaltına alınan 2 kişi üzerinde 67 adet el yapımı bombanın yakalandığı vurgulandı. Açıklamada, ?Operasyon kapsamında alınan güvenlik önlemleri, polisin dikkatli ve titiz çalışmaları neticesinde, il merkezinde eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış 47 adet el yapısı parça ve basınç etkili bomba, 15 adet molotof kokteyli olarak hazırlanmış yangın çıkarıcı bomba, 5 adet 16'lı havai fişek rampası olmak üzere 67 el yapımı patlayıcının bulunduğu sırt çantaları ile birlikte 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." bilgilerine yer verildi.

OKULA GİREN TERÖRİSTLERİ ÖĞRETMENLER ENGELLEMİŞ

Diyarbakır'da bir okula giren teröristlerin ellerindeki bomba ve molotofları atmalarına bir öğretmenin engel olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi'ne düzenlenen terörist saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği görüntülerde, molotof kokteylleri ve el yapımı bombalarla okullara saldıran teröristleri öğretmenlerin engellediği görüldü. Okulun müdür başyardımcısı Şükrü Kikizade, teröristin beline sarılıp elindeki bombaları almaya çalışıyor. Öğretmenin derslik ve öğretmen odasına girmesine izin vermediği teröristler, bir ellerinde molotof diğer ellerinde ise çakmakla ateşlemeye çalışıyor. Müdür yardımcısının karşı koymasıyla teröristler, kaçmak zorunda kalıyor. Bu sırada diğer öğretmenlerin sınıflara ve öğretmenler odasına kaçtıkları görülüyor.

Asıl saldırının ise güvenlik kamerası açısının görmediği yerde meydana geldiği öğrenildi. Bir sınıfa ses bombası ve molotof atan teröristler 3 öğretmen ile 2 öğrencinin yaralanmasına neden oldu.

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber