Sahil yolu rekrerasyonu Taflan'a uzatılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesindeki sahil bandını, rekrerasyon çalışmasıyla birlikte Taflan beldesine uzatacaklarını açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şuan sahil yolunun 6 kilometrelik kısmında çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği bilgisini veren Başkan Yılmaz, toplamda 20 kilometrelik sahil yolu ve kumsalını bir tatil köyü disiplininde dekore etmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin sahil şehirlerinin çoğunun bulamadığı bir kumsal ve sahile sahip olduklarını hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, bugüne kadar Samsunluların bu imkanı rantabıl kullanamadığına dikkat çekti. Sahili ve kumsalı çok özel bir hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, düzenleme ve rekrerasyon çalışmalarını kısa zamanda tamamlayacaklarını kaydetti.

20 kilometre uzunluğundaki Atakum sahilini ve kumsalını kentin namütenahi inci gerdanlığı gibi gördüğünü söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, ?Bu gerdanlık birçok sahil şehrine dahi nasip olmamıştır. Bu gerdanlığı kirli paslı tutmak yerine alıp layık olduğu şekilde sunmak, kullanmak, taşımak lazım. Ne yazık ki şehrimiz, bu güne kadar bu eşsiz gerdanlığı boynuna takarak değerlendiremedi. Maalesef böyle güzel bir hazinem var demedi. Bundan sonra bu eşsiz gerdanlığı çok özel bir hale getiriyoruz. Başka şehirlerin sahip olmadığı bir değer gibi muhafaza etmeliyiz. Bunu şehrin turizm, sosyal, kültürel aktivitelerin bir parçası olarak kullanmamız lazım. Belediye olarak sahil yolunu restorasyon yapıyoruz. 6 km uzunluğunda bir sahil bandını dekore ettik. Kent merkezine doğru sahil düzenleme çalışmalarına devam edeceğiz. Kurupelit'ten sonra da sahil bandını rekrerasyonla birlikte Taflan'a kadar uzatacağız.? ifadelerini kullandı.

?AMAZONLAR, TURİSTLERİ AĞIRLAYACAK?

Kentin Batıpark dolgu alanında turizm ve deniz sporları için oluşturdukları konseptler hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, Amazon adası ve köyünün büyük ilgi çekeceğine inandığını söyledi. Projenin yapımının tamamlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, ?Güzel bir turizm alanı oldu. Amazon adası, heykeli ve köyünü içeren turistik mekanı kanal ile tamamladık. Kanalda da gezinti amaçlı kano ve gondol gibi deniz taşıtları sipariş ettik. Yakında gelecek. İsteyenler kiralayıp gezinti yapabilecek. İki büyük aslan heykeli yaptık. Bunlar amazon kadınlarının mitolojideki güçlerini temsil ediyor. Aslanlarının birinde amazon kadınlarının savaş sahnesini 3 boyutlu olarak izlenebileceği tiyatral bir sahne oluşturuyoruz. Diğerinde ise sergiler ve hediyelik eşyalar satışa sunulacak. Bu projede şehre gelen tur otobüsünün buraya gelerek amazon adasını ve köyünü ziyaret etmesini, fotoğraf çekinerek amazonlarla ilgili olaylarla Samsun hatırasını albümüne dahil eder diye düşündük.? dedi.

Canik ilçesi Belediye Evleri semti Doğu Park alanındaki su kayağı tesisinin bir benzerini de Batı Park'ta yapacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, ?Çok acele etmiyoruz. Önümüzdeki sene küçük çıkıntıyı alıp gölü büyüteceğiz. Gölü su kayağı yapılabilen, kanalda da kano ve gondol gibi deniz taşıtlarını kullanılabildiği deniz sporlarıyla ilgili bir alan haline getireceğiz. ? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber