Fatih Koleji öğrencilerine yabancı dili 'uzmanı' öğretecek

Dünyaca ünlü dilbilimci Prof. Dr. Brian Tomlinson, İngilizce öğrenmede özel metot geliştirmek üzere Fatih Koleji ile anlaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerle birlikte derslere girip öğrencilerle görüşecek olan Tomlinson, 2 yıl boyunca lise öğrencilerinin daha hızlı ve kolay İngilizce öğrenmesi için çalışacak.

Tomlinson, Fatih Koleji öğretmenleri arasında anketler düzenleyerek birebir görüşmeler yapacak. Sınıfları gezerek öğretmenleri ders ortamında izleyecek dil bilimci, kullanılan müfredatı, kaynakları, sınav yöntemlerini inceleyip okul yöneticileri ve öğrencilerle görüşerek, İngiltere'de çalışma takvimi hazırlayacak. Dil eğitiminin ilk olarak dinlemeyle başlandığını belirten Tomlinson, şunları söyledi:

?Materyallerin, öğrencilerin hayatlarıyla ilgili olması ve duygularını ifade etmesi lazım. 9 farklı ülkede öğretmenlik yaptım ve şunu gördüm ki; öğrenciler gramer dersinde uyuyorlar, ama kendi hayatlarından bir hikâye dinledikleri zaman o dili öğrenmenin zevkine bakıyorlar. Dil eğitiminde 5 temel prensip var. Doğal yaşam içerisinde yabancı dile maruz kalmak, hissetmek ve o dilde duygularını aktif hale getirmek, bilgisel olarak hazır olmak, keşfederek öğrenmek, alıştırma olarak değil iletişim aracı olarak kullanmak."

Bu arada Prof. Dr. Brian Tomlinson'un eşi Dr. Hitomi Mashuara da Fatih Koleji öğretmenlerine eğitim semineri verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber