Sahte reçeteyle devleti dolandıran çete çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 10:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır'da düzenledikleri sahte reçeteleri bir eczane aracılığıyla sosyal güvenlik kurumuna vererek 73 bin 754 TL aldığı belirlenen çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken 933 tane sahte reçete ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, sahtecilik ve dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır'da sahte reçetelerle devleti dolandıran bir çetenin varlığını tespit eden polis ekipleri, geçen hafta operasyon başlattı. Diyarbakır genelinde 5 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde faaliyet gösteren özel bir hastanenin eski çalışanları olduğu ve işten ayrıldıktan sonra 933 adet sahte reçete düzenledikleri belirtildi. Zanlıların bu reçeteleri Sur ilçesinde bulunan bir eczane aracılığı ile Sosyal Güvenlik Kurumundan 73 bin 754 TL aldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan YA., ÖA., MÇ., MNA. ve SG. isimli şahıslar hakkında "Resmi Belgede Sahtecilik ve Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılık" suçlarından yasal işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, adli kontrole tabi tutularak serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber