BGC ve İş-Kur 'Gazetecilik Akademisi' adı altında ortak proje yürütecek

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), yerel medyanın ihtiyacı olan alanlarda kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Balıkesir İl Müdürlüğü ile "Gazetecilik Akademisi" adı altında ortak proje yürütecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BGC Başkanı Ramazan Demir, altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü proje kapsamında İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı'yı ziyaret etti. Balıkesir'in yazılı ve görüntülü basın alanında zengin bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Demir, gerek sektörde görev yapan personelin gerekse çeşitli branşlarda eleman açığının giderilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir eğitim çalışması planladıklarını söyledi. Haber yazım teknikleri, foto muhabirliği ve sayfa tasarımı alanlarında düşündükleri mesleki eğitim projesinin, beş altı aylık süreci kapsayacağını bildirdi. Eğitimlerin belli bir aşamasından sonra başlayacak uygulama çalışmalarıyla projeye dahil edilecek katılımcıları yerel medya sektörüne kazandırmak istediklerini belirten Ramazan Demir, "İlimizde 30'un üzerinde gazete yayınlanıyor. Bunların büyük bir bölümünü günlük gazetelerimiz oluşturuyor. Amacımız, ilimiz yerel medyasının kalitesini daha üst noktalara taşımak. Yerel medyamızın bilgi birikimi ve mesleki donanıma sahip muhabirlerle daha iyi gazetecilik yapmasını, gazetelerimizin ve gazetecilerin daha güçlenmesini arzuluyoruz." diye konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Balcı ise yerel medyada eleman eksikliğinin giderilmesi noktasında her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. BGC ile yapılacak işbirliğini önemsediklerini anlatan Balcı, "Yayınlandıkları bölgenin gözü, kulağı, sesi olan yerel basınımıza bu yolla da olsa katkı sağlayacak olmamızın heyecanını bugünden yaşıyorum." dedi.

Söz konusu projenin hazırlıklarına başlandı. Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından alanlarında deneyimli isimlerin eğitici olarak görev alacağı kurs, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı verilecek. Proje sonunda başarılı olanların yerel medya kuruluşlarında istihdam edilmesi sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber