Eker: Üniversiteler toplumun sorunlarıyla ilgili de çalışma yapmalı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, üniversitenin Diyarbakır için büyük şans olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eker, üniversitelerin sadece üretim ve gelişmeyle ilgili değil, toplumun sosyal sorunlarıyla da ilgili çalışma yapması gerektiğini kaydetti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin (DÜ) 2012- 2013 akademik yılı ile yapımı tamamlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının açılışı için üniversitenin kongre merkezinde tören düzenlendi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, DÜ Rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Törende bir konuşma Bakan Eker, üniversitelerin farklı alanlara yaptığı katkılarla başarılı olabileceklerini kaydetti. Dicle Üniversitesi'nin Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu anlatan Bakan Eker, üniversitenin gerek teknik donanım gerekse de öğrenci sayısı bakımından her geçen gün geliştiğini kaydetti. Bakan Eker, ? Dicle Üniversitesi'nin öğrenci sayısı bir ara 13 bine kadar düşmüştü. Şimdi 26 binlere ulaştı. Üniversite yönetimini kutlamak gerekiyor. Biz eğitime önem veren bir hükümetiz. Bütçede eğitim birinci sıraya çıkartılmışsa bu önem verdiğimizi gösteriyor. Bizden önce Milli Savunma birinci sıradaydı bütçe bakımından. Eğitimin bütçeden aldığı pay yüzde 9 dan yüzde 16'ya çıkardık. Türkiye'de son 10 yıl içinde üniversitelerin sayısı arttı. 76'dan 168'e çıktı. Bunlar kendi aralarında yaptığı rekabetle daha büyük başarılara imza atıyorlar. Bunların akademik personel sayısında artış meydana geldi.? diye konuştu.

Üniversitelerin bulunduğu şehre önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Eker, bunun Ar-Ge çalışmalarında daha rahat görüldüğünü kaydetti. Buna paralel olarak Ar-Ge çalışmalarına Türkiye'nin her zamankinden fazla para ayırdığını belirten Bakan Eker, bu sayede üretime dönük projeler hayata geçtiğinin altını çizdi. Bakan Eker, Doğu ve Güneydoğu'da teröre rağmen yatırımlar devam edeceğini belirtti. Eker şunları söyledi: ?Zaman zaman bu bölgede haksız bir şekilde isminin üzerinde bulutlar dolaşmasına yol açan PKK terör örgütünün yaptığı eylemler yüzünden hakettiği desteği, imaj açısından göremiyor. Buna rağmen bu çabamızı inatla ve inançla sürdüreceğiz. Üniversitenin tıp, hayvancılık değil sosyal sorunlar ile ilgili de çözümler sunmasını öneriyoruz.?

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise binlerce yıldır dokunduğu yerlere hayat veren Dicle nehri gibi dokunduğu dimağlarda sevgi yeşerten Dicle Üniversitesinin yarınlara ışık tutmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından İİBF'nin yeni binasının kurdelesi kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber