Eker: Okullara saldıran PKK, bu toprakların çocuklarını öldürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Van'da okullara yaptığı saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölücü terör örgütünün haklarını savunduğu iddia ettiği Kürt halkının çocuklarını bile bile öldürdüğünü kaydeden Eker, ?Öldürdükleri bu toprakların çocukları. Terör örgütü ölü sevici. Ölümden besleniyor, daha çok insan ölsün istiyor.? dedi.

Terör örgütü PKK, Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır'da okullara yönelik olarak düzenlediği Molotof ve ses bombalı saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Van'da depremzede öğrencilerin kullanması için UNİCEF tarafından bölgeye verilen konteyner sınıflar bölücü terör örgütü tarafından molotof atılarak yakıldı. Örgütün bu eylemleri sokağa süreceği çocukların azalması nedeniyle yaptığı belirtiliyor.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Silvan'da bulunduğu ziyaretler sırasında konu ile ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, Kürtleri haklarını savunduğunu iddia eden terör örgütü PKK'nın Kürt çocuklarını bile bile öldürdüğünü dile getirdi. PKK'nın Kürtlerin sorunlarını bu şekilde dile getirmek adına öğretmenleri katlettiğini anlatan Eker, ?Böyle bir durumla karşı karşıyayız maalesef. Bende bu bölgenin insanı evladıyım. Silvanlıyım hem de. Bende bu bölgenin evladıyım biz bu bölgedeki insanlara, kardeşlerime daha çok hizmet etmek için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızın iş bulmalarını istiyoruz.?dedi.

Eker, demokratik bir ortamda insanların sorunlarını kırmadan, dökmeden söylemesi gerektiğini önemle vurgulayarak, ?Yaralamadan, kimseye bomba atmadan, başka ocakları söndürmeden, gözyaşına sebep olmadan umuyorum buradaki tüm hemşehrilerim aradaki bu farkı görür.? şeklinde konuştu.

Terör örgütünün gencecik çocukları ölüme gönderdiğini ifade eden Eker, örgütün verdiği bombaların çocukların ellerinde patladığını dile getirdi. PKK'nın çocukları ölüme bile bile gönderdiğini belirten Eker, şöyle konuştu: ?Hem başkalarının masum insanların hayatlarına kast ediyorlar hem bu arada kendileri kendi hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Terör örgütü ölü sevici. Ölümden besleniyor, daha çok insan ölsün istiyor. O çocukları bile bile ölüme gönderiyor. Terör örgütünü lanetliyoruz. Faaliyetlerini de saldırıları da okullara, çocuklara, öğretmenlere yapılan saldırıları da aynı şekilde lanetliyoruz.?

PKK KÜRTLERİ ÖLDÜRÜYOR

Örgütün kan ve nefretten beslendiğini kaydeden Eker, PKK'nın Kürt, Türk fark etmeksizin herkesi öldürdüğünü dile getirdi. Şehitlik Lisesi'ndeki olayda müdür muavinin teröristin önüne geçtiğini anlatan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Yapma öldüreceksin diyor hiç dinlemiyor. Öldürdüğü insanın da kim olduğunun önemi yok. Kürt olmuş, Türk olmuş hiç umurunda değil. Öldürdükleri bu toprakların çocukları. Diyarbakırlı çocuklar öldürülüyor. O çocukların çoğu Kürt onları öldürmeye geliyor. Bunun mantığı yok, bu terör. Bir örgüt var onun politik çıkarları var. Kürtlerin hakları değil. Kürtlerin özgürlüğü meselesi değil. Bu o örgütün yöneticilerinin kendi politik çıkarları. Onların politik çıkarları başka hiçbir şey değil. Biz bunları demokrasi yolu ile çözmek için adımlar attık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber