Bursalı işidamları: Cari açık kapatılsını ama piyasalar da hareketli olsun

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, cari açık gerileyip bütçe açığı kapanırken, Türkiye'deki piyasa hareketinin durmaması, tüketimin ve üretimin devam etmesini istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu da piyasada oluşan nakit sıkıntısı nedeniyle ciroların azaldığını bu yüzden bir daralma olduğunu belirtirken, "Bu yıl büyüme yavaşladığı için bir daralma yaşadık. 2013 için umutluyuz." dedi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan, 2012 yılı Ocak-Ağustos dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre yılın 8 ayında kaydedilen cari işlemler açığı, geçen yılın aynı dönemine göre 18 milyar 128 milyon dolar azalarak 36 milyar 82 milyon dolara geriledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın cari açıkla ilgili olarak ?Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyesi açıklamasının ardından Bursalı sanayiciler de kendi pencerelerinden cari açık oranını değerlendirdi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; cari açık gerileyip bütçe açığı kapanırken, Türkiye'deki piyasa hareketinin durmaması, tüketimin ve üretimin devam etmesini istediklerini dile getirdi. Anıl, "Alınan ekonomik önlemlerden dolayı bu yıl büyüme geçen seneye göre daha düşük seyrediyor. Elbette Avrupa'daki kriz ve Ortadoğu'daki gelişmelerin buna etkisi oldu. Beklentimiz iç piyasa ve ihracattaki tıkanıklıkların önü açılmasıdır." dedi.

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu da hükümet tarafından alınan tedbirler sayesinde cari açığın düşmeye başladığını, bunun da olumlu bir gelişme olduğunun altını çizdi. Piyasada oluşan nakit sıkıntısı nedeniyle ciroların azaldığını bu yüzden bir daralma olduğunu belirten Balcıoğlu, "Bu yıl büyüme yavaşladığı için bir daralma yaşadık. 2013 için umutluyuz. Avrupa'nın yaşadığı krizden kaynaklanan daralma tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Şu sıralarda piyazalar bir nebze hareketlendi. Ancak istediğimiz hareketlilik henüz yok." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber