Dünya itfaiyecileri Antalya'da buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilecek 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası, 16 Ekim'de başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 gün sürecek yarışmalara 15 ülkeden itfaiyeciler katılırken, 10 ülkenin itfaiyecileri de yarışmaları gözlemci sıfatıyla izleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Antalya İtfaiyesi ve Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle 16-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'na Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya ve Ukrayna'dan itfaiyeciler katılacak. 10 farklı ülkenin itfaiyecileri ise gözlemci olarak yarışmaları izleyecek. İtfaiyeciler, kancalı merdivenle kuleye tırmanma, 100 metre engel ve denge yarışı, 4x100 yangın söndürme bayrak yarışı, motopomp ile su çekme ve hedefe su atma yarışı dallarında ter dökecek. Yarışmalar, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu ve Cam Piramit'in bulunduğu alanda gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, önemli bir uluslar arası organizasyona daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dünya itfaiyecilerini ve taraftarlarını Antalya'da ağırlayacaklarını belirten Akaydın, ?Farklı ülkelerin insanları tarafından ilgiyle izlenen itfaiye ve kurtarma sporlarının kentimizde yapılacak olması, yalnızca Antalya'nın turizmine ve dolayısıyla ekonomisine değil, aynı zamanda Türkiye'nin dünya çapında tanıtımına da katkı sağlayacaktır? dedi.

Başkan Akaydın, geçen yıl yaşanan Van depreminin ardından itfaiyeciliğin ve arama kurtarmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

?Ev sahipliğini yapacağımız bu önemli organizasyon, itfaiyeciler için hem bir meslek içi eğitim hem de spordur. Ancak belki de en önemlisi, dünyadaki tüm itfaiyecilerin dayanışmasının en güzel örneğidir. Çünkü dünyadaki tüm itfaiyeciler tek bir ailedir. Bu organizasyonun Türkiye'deki tüm itfaiye teşkilatlarında görev yapan itfaiyecilerimize çok şey katacağından eminim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber