Çorum Valiliği, ÖDES projelerine teklif çağrısı yaptı

Çorum Valiliği Özürlüler Destek Programı (ÖDES) projelerine teklif çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından özürlülüğün önlenmesi ve özürlü bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Birçok kurum ve kuruluş tarafından son zamanlarda gerçekleştirilen projelerle çalışmaların desteklendiği belirtilen açıklamada, ''Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttüğü faaliyetlerin ve olağan görevlerinin yanı sıra, ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçların karşılanabilmesi için daha esnek proje geliştirilebilecek ve uygulanabilecek bir yapıya gereksinim duyulduğundan, valiliklerin doğrudan sorumlu olduğu, projeye dayalı olarak ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi amacıyla hazırlanan ÖDES'in ilk uygulaması 2011 yılında gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Çorum ilinden de 2 proje desteklenmiştir. '' denildi.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde özürlülerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan ÖDES'in 2012 yılında da uygulanması için Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'yla ödenek tahsis edildiği belirtildi. Açıklamada, projeler ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun özürlülük ve özürlüler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının artırılması hedeflendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber