12 Ekim 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde Birleşik Krallık İçişleri, Dışişleri, eski Adalet Bakanı ve Milletvekili Jack Straw'a Cumhuriyet Nişanı tevcih törenine katılacak. Abdullah Gül, Türk Konseyi binasındaki Türk Konseyi Bayrak Çekme Töreni'ne iştirak edecek. (15.00-17.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na katılacak. Erdoğan, Kazakistan kültürel etkinliklerinde bulunacak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da iş forumunda yer alacak. (14.30 - 16.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çorum'da Hitit Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılacak. (10.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Muratpaşa Belediyesi kapalı pazar yeri ile Büyükşehir Belediyesi akvaryumunun açılışının yaptıktan sonra 49. Altın Portakal Film Festivali kapanış ve ödül törenine katılacak. (13.00-19.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ankara'da, 2-B çalışmalarına ilişkin gelinen nokta ve bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirme yapacak. (10.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Atatürk Orman Çiftliği Müze Alanı'nda Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ile Ankara Üniversitesi'nin (AÜ) birlikte geliştirdiği ?Köy Mayasıyla Kendi Yoğurdunu Kendin Yap' projesini tanıtacak. (10.00)

6. Cumhurbaşkanı Fahri Sabit Korutürk, ölümünün 25'inci yıl dönümünde Devlet Mezarlığı'ndaki kabri önünde anılacak. (10.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş İlyas Genel, memleketi Bursa'da toprağa verilecek.

Duran kalbi çalıştırınca o gün tüm yorgunluğumuz gidiyor.

İstanbul'daki 112 acil ekipleri, mesleklerini ölüm ile yaşam arasındaki o ince çizginin tam da üzerinde icra ediyor. Ellerinin arasında kayıp giden yüzlerce hayat olduğu gibi tam ?gitti' dedikleri anda uzun süren bir kalp masajı ile nabzın atışına da şahit oluyorlar. Ambulans Doktoru Deniz Aytaç o anı şu cümle ile özetliyor: ?Hasta geri dönünce bütün yorgunluğumuz gidiyor?? İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 246 ambulans ekibi günde bin 500 vakaya müdahale ediyor. Dokunaklı siren sesleriyle yollarda hızla seyreden ambulanslarda kimi zaman hüzünlü kimi zaman da mutlu biten birbirinden ilginç insan hikâyeleri yaşanıyor. Cihan Haber Ajansı ekibi iki gün boyunca İstanbul'daki 112 acil sağlık ekipleriyle mesai yaptı. Cihan ekibi, sağlık çalışanlarının zamana karşı yarışlarını; gece gündüz demeden insan hayatı için verdikleri özverili çabaları ve karşılaştıkları zorlukları yakından takip etti. (Özel)

Suriye sınırındaki, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki ve Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

IMF ve Dünya Bankası toplantıları Japonya'da devam ediyor. Toplantılarda Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan temsil ediyor.

Mısır'da devrim sırasında göstericilere develerle saldırılmasını emrettiği öne sürülen yetkililerin beraat etmesi protesto edilecek.

A Milli Takım, 2014 Dünya Kupası Grup Elemesi'nde Romanya ile karşılaşacak. (20.30)

Galatasaray Kulubü'nün eski başkanlarından Ali Sami Yen mezarı başında anılacak. (11.00)

Kulüplerbirliği Vakfı toplantısı İstanbul'da yapılacak. (14.00)

Galatasaray, Romanya 2. Lig Ploiesti ile hazırlık maçı oynayacak. (15.30)

Alex de Souza, ülkesi Brezilya'ya gidecek. Fenerbahçeli taraftarlar, Alex'i uğurlayacak. (17.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber