'Terör örgütü bölge insanının bilinçlenmesini önlemeye çalışıyor'

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, terör örgütü PKK üyelerinin okullara düzenledikleri saldırılarla ilgili olarak "Terör örgütü bölge insanının eğitim alarak bilinçlenmesini istemiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece insanları kolayca kandırmanın planlarını yapıyor." dedi.

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitimi hedef alarak okulları yakıp yıkmasına bölgedeki sivil toplum kuruluşlarından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, terör örgütünün bölgedeki çocukların eğitim almasını engelleyerek insanların bilinçlenmesinin önüne geçmeyi hedeflediğini söyledi. Saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: ?Son günlerde Diyarbakır, Van, Şırnak gibi illerde birçok okula molotof kokteyli ile saldırılar düzenleniyor. Oradaki öğrenciler cahil kalsın isteniyor. Böylece insanları kolayca yanına çekmeyi amaçlıyor. Bilinçli, eğitimli insanların terörist olmayacağını biliyorlar. Bu saldırılar milletin değerlerine düşman kafanın ürünüdür. Biz bir eğitim sendikası olarak bunları şiddetle kınıyoruz. Bu konuda sağduyu gösteren herkes ortak bir şekilde tavır alması gerektiğine inanıyoruz. Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarını tepki vermeye çağırıyoruz. Okullara saldırılar asla bu ülkenin eğitim sistemini engelleyemeyecek, çocukların yeni bilgiler öğrenmesini önleyemeyecektir. Buna inancımız tamdır. O bölgedeki insanlarımızın kendi okullarına öğretmenlerine sahip çıkması gerekiyor. Bu en önemli önleyici olacaktır. Güvenlik görevlilerinin sorumluluklarını daha dikkatli bir şekilde yerine getirmelerini istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber