Lüks otomobil hırsızları kıskıvrak yakalandı

Pendik'te, bir alışveriş merkezinde ödeme yapan müşterinin otomobilini çalan zanlılar kıskıvrak yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pendik'teki bir alışveriş merkezine gelen Ö.Ç., lüks otomobilini otoparka park ettikten sonra bir elektronik eşya mağazasına girdi. Güvenlik kameraların kayıtlarına yansıyan görüntülerde; mağazada aradığı ürünü alarak ödeme yapmak için kasaya gelen Ö.Ç. otomobilinin anahtarını da elindeki telefonu ile birlikte kasananın bulunduğu tezgahın üzerine koyduktan sonra kasiyerin işlemi yapmasını bekledi. Bu sırada oyalanmak için eline önündeki broşürü alan Ö.Ç.'nin yanına 3 kişi yaklaştı. Tezgahın üzerinden Ö.Ç.'nin otomobiline ait anahtarı alan zanlılardan biri anahtarı hemen diğer arkadaşına verri. Ödemesini tamamlayan Ö.Ç. de anahtarının çalındığından habersiz mağazadan ayrıldıktan bir süre sonra zanlılar da mağazadan ayrıldı.

Otomobilinin yanına gidince anahtarının olmadığını fark eden Ö.Ç., paniğe kapılarak anahtarını aradığı sırada zanlılar lüks otomobili çaldıkları anahtar ile çalıştırarak alışveriş merkezinin otoparkından çıkarttı. Bir süre sonra otomobilinin park ettiği yerde olmadığını gören mağdur şahıs, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Çalışmalara başlayan polis, Maltepe'de bir sitenin bahçesine şüpheli şahısların lüks bir otomobili park ederek uzaklaştığını, otomobilin alışveriş merkezinde Ö.Ç.'nin çalınan otomobili olduğunu tespit etti. Site sakinlerinin verdikleri plaka bilgilerinden yola çıkan polis, olayda kullanılan 34 BH 1179 plakalı otomobili aynı alışveriş merkezinin yakınlarında gördü. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Pendik Ekipler Amirliği'ne bağlı ekipler ile zanlılar arasında bir süre devam eden kovalamaca sonucu şahıslar kıskıvrak yakalandı.

Zanlılar Erdal D. (20), Doğan K. (20), Tayfun Ç. (20), Faruk A. (20) önce Pendik Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen zanlılar, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yapılan araştırmada, zanlıların çaldıkları otomobilleri çeşitli yerlere sakladıktan sonra sahipleri ile iletişime geçtikleri ve çaldıkları otomobilleri sahiplerine tekrar geri sattıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber