Iğdır'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

Iğdır'ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gece saatlerinde il merkezinde etkili olan yağmur, Ağrı dağının eteklerine ve kentin yüksek kesimlerine ise kar yağdı.

Ovada ağaçların yeşil olduğu, yüksek kesimlerinde beyaz örtünün sardığı kentte hava sıcaklığı düştü. Yüksek kesimlerde hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü Iğdır'da, hayvan sahipleri sürülerini dağdan indirip, ovada otlatmayı başlattılar. Bu yıl Iğdır'ın yüksek kesimlerinde karın erken yağdığının ifade eden, kışın çetin geçeceğini tahmin ettiklerini belirttiler.

Kent sakinlerinden Ahmet Kaya, kendisinin inşaat işi yaparak geçimini sağladığını, kışın erken gelmesinin işlerine gelmediğini belirtti. Kaya, "Havalar soğuması ile birlikte inşat mevsimi de duruyor. Çünkü soğuk havalarda inşaat işinde çalışmak zor oluyor, hem de bu durum da işverende iş yaptırmak istemiyor" dedi.

5 bin metreyi aşkın yükseklikteki Ağrı dağı eteklerindeki Iğdır'ın, doğunun Çukurovası olarak bilindiğini anımsatan Mustafa Ayaz isimli vatandaş ise; "Kentimiz çok güzel, burada yüksek rakımda hava sıcaklığı da genelde yüksek oluyor. Değişik iklimine sahip olan ilimiz çok güzel. Siz de görüyorsunuz yeşil ile beyaz aynı kare içerisinde. Ama bu yıl biraz kar erken düştü. Yüksek kesimlerde yılbaşına yakının genelde kar yağıyordu. Umarım bu yıl kış çetin geçmez" şeklinde konuştu.

Koyunları otlatan çocuk çobanlar ise, dağların soğuk olduğunu, bu nedenle hayvanlarının ovada otlattıklarını belirttiler. - IĞDIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber