Bakan Ergin, fuarda Hatay künefesine şerbet döküp, mobilya oymacılığı yaptı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 6'ncısı düzenlenen fuarda stantları gezen Ergin'e Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Hatay Valisi Calalletin Lekesiz, Adana AK Parti milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Hatay Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar ile diğer ilgililer eşlik etti.

Fuarda firma yetkililerinden bilgi alan Ergin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından hazırlanan künefe etkinliğine katıldı. Hatay'ın meşhur künefesinin tepside ters çevrildiği gösteriyi ilgiyle izleyen Bakan Ergin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile tatlıya şerbet döktü. Kestiği künefeleri çevresindeki konuklara ikram eden Ergin, basın mensuplarının sorusu üzerine, ?el emeği göz nuru bu alın teri' bu ürünlerin değerlendirilebilmesi için fuarlarla ?tanıtım ve markalaşma' adına önemli bir faaliyetin icra edildiğini söyledi. Ağırlıklı Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye'deki bölgesel firmalar olmak üzere Türkiye'nin bir çok yerinden fuara katılımın sağlandığını hatırlatan Ergin, ?Özellikle mobilya üretimi konusunda yeni tarzlar ortaya çıkartma ve bunların pazarlanmasında buranın çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Esnafların emeğinin karşılığını almasını diliyorum. Fuarı tertip eden arkadaşları tebrik ediyorum.?dedi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşmesinin sorulduğu Ergin, ?Bu fuar ortamına uygun değil. Onu ayrı bir platformda değerlendirelim. Burada mobilya fuarı ve Hatay'ın künefesiyle baş başayız.?cevabını verdi.

KÜNEFE ANLATILMAZ, ANCAK YENİLEREK YAŞANIR

Ergin'e ?İyi künefe çevirdiği? hatırlatıldığında ise, ?Künefe anlatılamaz, ancak yenilerek yaşanır, o lezzet. Onun için tavsiye ediyorum, fırsatı kaçırmayın.? ifadelerini kullandı. Gazisi sırasında Bakan Sadullah Ergin, Adana'nın sanatsal değeri olan el yapımı klasik mobilyalarını üreten ustaların kurduğu tezgâha uğradı. Burada kısa süre mobilya oymacılığı yapan Ergin, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri'nin standını da gezdi. SEYMER'in 2004'den bu yana devam eden faaliyetleri hakkında bilgi sunan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Ergin'e seramik vazo hediye etti. Ergin, fuar ziyaretinin ardından bir işyerinin açılışına da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber