Araçlardaki karbon salınımını telafi etmek için fidan diktiler

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı ve Fest Travel, Kocaeli'nin Körfez ilçesine, karbondioksit salınımı telafi edecek 4 bin orman fidesi dikti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'dan otobüslerle Körfez ilçesine gelen Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nın gönüllü üyeleri, Hacı Osman Mahallesi'ndeki kendilerine gösterilen alanlarda, fıstık çamı ve selvi fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kültür Bilinci Geliştirme Vakfı Onursal Başkanı Faruk Pekin, yaptıkları çalışmanın karbon ayak izini ilgilendiren bir yaklaşım olduğunu söyledi. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı ve Fest Travel'in böyle bir çabaya giriştiğini belirten Pekin, şunları kaydetti: ?Günlük yaşamımızda, seyahat ederken kullandığımız araçlar çok fazla karbon salınımı gerçekleştiriyor. Özellikle, uçakların salınımı çok fazla. Bu salınımları hesaplayarak ağaca çeviriyorsunuz. Dikilen fidanlarla karbon salınımını telafi ediyoruz.?

Pekin, Körfez ilçesinde fıstık çamı ve selviden oluşan 4 bin fidan dikeceklerini dile getirdi.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı İkinci Başkanı Bülent Arkalı da vakıf olarak birçok kültürel etkinlikleri olduğunu dile getirdi. Kültürel etkinliklerin yanında böyle bir çalışmaya da katıldıklarının altını çizen Arkalı, ?Bu bilinci herkese yaymak istiyoruz. Bu ülke bizim, ormanlarımıza sahip çıkalım.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber