Kurban'a bileniyorlar

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileme işleri hız kazanırken, ustaların da yüzü gülmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bıçak bilemenin çok önemli olduğunu belirten bileyici ustaları, iyi bilenmiş bir bıçakla kurbanın daha rahat kesileceğini söylediler. Bıçak ustaları, vatandaşı Çin malı bıçakları kullanmamaları için uyararak, bu konuda ciddi sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çektiler. Bıçak ustası Recep Karadabağ, ?Bıçaklar kurban kesimde en önemli araçtır. Bıçakların iyi bilenmesi lazım. Ama kurban yaklaştı mı herkes bıçak bileme ustası oluyor. Bakıyorsunuz anahtarcılar, bakkallar, kasaplar hatta marangozlar bile bıçak biliyor. Vatandaşa uyarımız bıçak bilemeyi işini iyi yapan profesyonel yerlerde yaptırın. Aksi halde doğru bilenmeyen bıçak hem size zorluk çıkaracak hem de hayvana büyük acılar verecektir. Özellikle Çin malı bıçaklardan da uzak durulmalı. Çünkü kırılma olasılıkları çok yüksek? dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı'yla işlerinin de yoğunlaştığını belirten bileyici ustaları, vatandaşları kurban kesimi hakkında uyarmayı da ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber