Manisalılar İzmir'de biraraya geldi

İzmir Manisalılar Derneği'nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin Bayraklı'daki binasının önünde düzenlenen törene AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema ve Hamza Dağ da katıldı. İzmir de yaşayan Manisalıları bir araya getiren organizasyona Manisa'dan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve çok sayıda meclis üyeleri katılırken, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler de hemşerilerini yalnız bırakmadı.

Tören, Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehter Takımı'nın yürüyüşü ile başladı. Dernek binası önünden başlayan ve sevgi yolunda süren yürüyüş sırasında Bayraklıların mehter takımına ilgi gösterdiği gözlendi. Daha sonra Turgutlu Yarenler Ekibi de bir gösteri yaptı.

Dernek Başkanı Halit Oran, katılımdan duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, ?Dernek olarak İzmir deki Manisalıları bir araya getirip tanışmalarını, iletişimlerini sağlayacağız. Manisa'ya özgü örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmaya çalışacağız. Ayrıca hazırlayacağımız sosyal sorumluluk projeleri ile örnek çalışmalar yapacağız.? dedi.

Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sadece Bayraklı'da 25 bin Manisalının oturduğunu, bunların büyük bölümünün de Kulalı olduğunu vurguladı. Tanrıverdi, ?Manisalı hemşerilerimiz İzmir'in tüm ilçelerine yayılmış durumdalar. Dernek İzmir de yaşayan Manisalıları bir araya getirecek ve kaynaşmalarını sağlayacak. Ayrıca bu şekilde kültürlerini gelecek nesillere aktarma imkanı bulacaklar. Biz Yunus Emre'nin torunları olarak sevgiyi ve hoşgörüyü yaymak için çaba göstereceğiz. Sevginin yayılması barışında yayılması demek. Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey barıştır. Biz de barışın yayılması için çaba harcamalıyız.? diye konuştu.

Konuşmaların ardında geleneksel mesir macunu, milletvekilleri tarafından saçılarak halka dağıtıldı. Mesir kapmak için birbiriyle yarışan misafirler renkli görüntüler oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber