Dernek açılışı, siyasi parti temsilcilerini bir araya getirdi

Çekmeköy'de açılan Kars-Ardahan-Iğdır Derneği'nin açılış töreninde siyasi parti temsilcileri bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hükümetin Suriye ile alakalı tavrını anlayamadıklarını belirterek "2010 yılında Gaziantep'te konuşma yapan Başbakanı istiyoruz." dedi

Çekmeköy'de Kars-Ardahan-Iğdır Derneği şubesinin açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti, CHP, MHP ve BDP ilçe başkanları ile çok sayıda Kars, Ardahan ve Iğdırlılar katıldı.

Tören'de konuşma yapan Gürsel Tekin, öncelikle niçin derneklere ihtiyaç duyulduğunu anlatmak istediğini söyledi. Tekin, "Aslında eğer sosyal devleti geçekleştirebilirsek belki bu taleplere, bu derneklere çok da ihtiyaç duymayacağız. Çeşitli sebeplerle Anadolu'nun dört bir yanından insanlar akın akın İstanbul'a geliyor. Kimileri tutunabiliyor, kimileri tutunamıyor. Tutunamayanlar için en büyük görevdir dernekler. Çok ciddi bir sosyal yarayı da gideriyorlar. Düğününü yapamayan, düğün salonu tutamayan, cenazesini kaldırabilecek imkanları olmayanların tamamının görevini işte bu dernekler yapıyor. Yurt sorunu, burs sorunu, işsizlik sorunu." dedi. Konuklar arasında yer alan AK Parti milletvekiline gönderme yapan Tekin, "Sayın vekilim de bilir, öncelikle talep iktidar partisine gidecektir. Bize de çok talep geliyor. Birinçi öncelik işsizlik ve burs. Umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte bütün siyasi partiler el ele vererek, bu sadece bir siyasi partinin sorunu değil, bu günün de sorunu değil. Son elli yıldır Türkiye'nin çözemediği bu sosyal devlet anlayışını inşallah bu parlamento çözer ve tarihe gömer." ifadelerini kullandı.

Kendisi gibi aynı bölgeden birkaç milletvekilinin aile sigortası yasa tasarısını Meclis'e sunduklarını belirten Tekin, "Umuyorum ki önümüzdeki günlerde bütün siyasi partiler el ele vererek bu sorunu ortadan kaldırırız." diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise milletvekilliğinde henüz yeni olduğunu belirterek, "Göreve başladığımızda bu derneklerin temsilcileri zaman zaman gelerek sıkıntılarını giderme konusunda istekte bulunuyorlardı. İlk zamanlarda çok da olumlu karşılamadım. Neden birlik olup öyle gelmiyorlar ve ayrı ayrı gelip yardım istiyorlar dedim. Ancak zaman içinde gördük ki bu insanlar daha sonra bu dernekleri kurdular ve sorunları için çözüm arayışlarına girdiler. Kars-Ardahan ve Iğdır üç ayrı il ama ana çatı altında yine. Bunu biz önemsiyor ve sürdürülmesini çok arzu ediyoruz. Türkiye'nin her platformunda da bu birlikteliğin böyle devam etmesini arzu ediyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konuklar, Gürsel Tekin'in öncülüğünde kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından basın mensuplarının soruları üzerine Gürsel Tekin, Türkiye'nin siyasi gündemine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde Türkiye'nin dış politikasında ciddi sorunları bulunduğunu belirten Tekin, Türkiye'nin, dünyanın en pahalı akaryakıt satan ülkesi olduğunu dile getirti. Tekin, "Başbakan iktidara geldiğinde 3Y ile mücadele edeceklerini açıklamıştı. Yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceklerini ve yasaksız bir Türkiye yaratacaklarını söylemişlerdi. Ne yazık ki şimdi zamcı, zulümcü ve zindancı bir iktidar ile karşı karşıyayız. Umuyorum ki bu zam furyaları son olur, yeniden bir değerlendirme yaparlar. Enerji fiyatlarının dünyada düştüğü bir ortamda Türkiye'de doğalgaza, enerjiye zam gelmesi doğrusu anlaşılır gibi değildir. Bu bir fiyat ayarlaması değildir." ifadelerini kullandı.

Suriye'de yaşanan gerginlik konusunda ise Gürsel Tekin, "2010 yılında Gaziantep'te konuşma yapan Başbakan'ı istiyoruz. O zaman Suriye ile aramızdaki tel örgüyü yıktıklarını söylemişti. Şam'dan Halep'ten pasaportunu cebine koyan bir kişinin Antep'e ve bölgeye rahatlıkla gelebildiğini, Antep'li Hatay'lı bir vatandaşımızın da o bölgeye cebinde pasaportu ile rahatlıkla gidebildiğini söylemişti. Böyle bir ülke ile bugün bu noktaya gelişimiz gerçekten kabul edilebilir değil. İktidar yetkililerinin kamuoyunu inandırabilecek, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda yapıyoruz, diyebilecek herhangi bir argümanları yok. Türkiye'ye bu projeyi kim dayatıyorsa, Türkiye'nin ivedilikle bu projeden vazgeçmesi lazım. Türkiye'nin yakın komşuları ile husumetli ve savaşır bir hale gelmesi, Türkiye kamuoyunun kabul edeceği bir şey değildir." dedi. Tekin, yapılan kamuoyu yoklamalarında vatandaşın yüzde 70'iin Suriye ile çıkabilecek bir savaşa hayır dediklerini de dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber