Yolcu minibüsü inek sürüsüne daldı, 4 yaralı

Muş'ta, yolcu minibüsünün inek sürüsüne çarpması sonucu 4 kişi yaralanırken, 10 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgilere göre, il merkezinden aldığı yolcuları Bulanık ilçesine götürmek isteyen ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 49 J 2023 plakalı yolcu minibüsü, Muş-Bitlis karayolunun Çizmeburnu mevkiinde büyükbaş hayvan sürüsünün arasına daldı. Kazada minibüs içerisinde bulunan Şaban Vural, Asme Vural, Mehmet Ergün ve Herdem Ergün yaralanırken, 10 büyükbaş hayvan da telef oldu. Olay yerine çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, burada tedavi altına alındı. Kazayı duyan hayvan sahipleri de olay yerine gelerek yola savrulan yaralı inekleri keserken, yol da tek yönlü olarak trafiğe kapandı.

Kazayı anlatan Karaağaçlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Salur, kazadan dolayı 4 yolcunun yaralandığını söyledi. 10 büyükbaş hayvanın da telef olduğunu ifade eden Mehmet Sıddık Salur; ?Çoban sürüyü beldeye getiriyordu. Belde girişinde minibüs hayvanların arasına dalmış. 10 hayvan telef oldu ve bunların maliyeti 60 bin TL civarındadır. Burada sürekli kazalar meydana geliyor. Hayvanları yolun karşı tarafında otlatıyoruz. Hayvanları otlatacak başka yer yok. Buraya alt geçit yapılması gerekiyor. Belediye olarak defalarca müracaat ettik, ama bir sonuç alamadık? diye konuştu.

Bölgeye gelen trafik ekipleri, telef olan hayvanları yoldan çektikten sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber