Havalimanı çalışanları işaret dilini öğreniyor

Atatürk Havalimanı çalışanları, işitme engelli yolcuların sorun yaşamadan her türlü hizmete kolayca erişebilmesi için işaret dili eğitimi almaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAV Havalimanları, yürüttüğü ?engelsiz havalimanları projesi' çerçevesinde şimdi de çalışanlarına işaret dili eğitimi veriyor. İşitme Engelliler Federasyonu'yla işbirliği halinde gerçekleştirilen eğitimler, bugün düzenlenen törenle başladı. Federasyon tarafından sağlanan müfredatla TAV Akademi tarafından yürütülecek eğitimleri ilk etapta 250 çalışan alacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte güvenlikten yer hizmetlerine, yolcuya hizmet sunan tüm havalimanı çalışanları temel işaret dili eğitimini almış olacak.

İmza töreninde konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, geçen ay itibariyle Atatürk Havalimanı'nda 20 milyon yolcuyu ulaştıklarını söyledi. Her gün 120 binin üzerinde yolcunun ve sayısız uğurlamaya gelenlere hizmet ettiklerini belirten Ünlü, ?Atatürk Havalimanı 30 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. İşitme engelliler vakfı ile yaptığımız anlaşma ile personelimizi tamamı olmasa da yolcuyla teması olan çalışanlarımızı işaret dili konusunda temel bilgileri vereceğiz. İşitme engelli misafirlerimizle iletişim kurma arzusundayız. Bunun yayılarak diğer havalimanlarında uygulamaya geçireceğiz.? dedi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu da, şu an sağlıklı olan kişinin kazayla engelli olabileceğini hatırlatarak, engellilerin haklarına olan taleplerini yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay ise, havayolu ulaşımının eskiden lüks olduğunu fakat son yıllarda otobüs fiyatlarına düştüğünü ve işitme engellilerin çok tercih ettiğini belirtti. İşitme engellilerin sürekli hava yoluyla seyahat ettiklerini kaydeden Ay, bu seyahatler sırasında personelin işaret dilini bilmemesinin ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti. Bu anlaşmanın Türkiye'deki 3 milyon işitme engelliyi çok memnun ettiğini dile getiren Ay, yabancıların da bu uygulamayı görerek Türkiye'nin engellilere ne kadar kucak açtığını göstereceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber