Yetiştirme yurdu öğrencileri, eylem yapıp çarşafları yaktı

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan gençler, madde bağımlısı bir arkadaşlarının Artvin'e nakledilmesine tepki göstererek akşam saatlerinde eylem yaptı.

Yetiştirme yurdunda kalan K.K.'nın Artvin'e nakledileceğini öğrenen bir grup genç, yurt müdüründen naklin durdurulmasını istedi. Talepleri kabul edilmeyen gençler, kaldıkları yetiştirme yurdunun çatısına çıkıp eylem başlattı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gençleri ikna etmeye çalıştı. Ancak tüm çabalara rağmen çatıdan inmeyi reddeden gençler, polise küfrederek kiremit ve tuğla attı. Bu sırada bazı gençler de yurdun camlarını kırıp, masa, sandalye ve kapıları tahrip etti, çarşaf ve battaniyeleri ateşe verdi.

Polisin gruba müdahale etmesi sırasında bir polis kolundan yaralanıp Gaziantep Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, hafif yaralanan 4 polis memuru da olay yerinde ayakta tedavi edildi. Gerginliğin artması üzerine Gaziantep Vali yardımcıları İsmet Bayhan, Gökhan Veli Kişioğlu ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da olay yerine gelip gençleri ikna etti. CİHAN muhabirinin sorularını cevaplayan Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, çocukların dışarıdan bazı kişilerin yönlendirmesiyle olay çıkardığını bildirdi. Şahısların, ?Sizleri değişik yerlere gönderecekler, sizi ayıracaklar; birlik olun.? gibi sözlerle çocukları harekete geçirdiğini söyleyen Kişioğlu, olayları dışarıdan bir kısım şahısların yönlendirdiğini ifade etti. Kişioğlu, olayda kapı ve camların kırılıp çarşafların yakıldığını kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber