Bahçeşehir Üniversitesi Beyaz Saray'a komşu oldu

Bahçeşehir Üniversitesi, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan dil kursuna ek olarak bir de yeni kampüs açacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu olan Enver Yücel, Washington'da yaptığı açıklamada, "Bahçeşehir Üniversitesi'nin Fullbright adı ile Washington DC'de bir dil okulu zaten vardı. 7 yıldır çalıştırdığımız bu okulu şimdi yeni bir kampüse taşıyacağız. Kendi mülkümüzü satın alarak Beyaz Saray'a komşu olduk" dedi.

Beyaz Saray'a 100 metre mesafede olan Bahçeşehir Üniversitesi'nin yeni kampüsü hakkında ise Yücel, "bu sadece dil okulu olmayacak, aynı zamanda Bahçeşihir Üniversitesi'nin Türkiye'den ya da dünyadan gelecek diğer öğrencilere de hizmet verebilecek. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'ndan tutunuz, finansa kadar, siyaset bilimi uluslar arası ilişkilere kadar her alanda hizmet verebilecek bir kampüs" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi haline geldiğini belirten Enver Yücel, "Bu gördüğünüz yer, bizi Bahçeşehir Üniversitesi olarak son derece gururlandırmıştır" şeklinde konuştu.

Yeni kampüsdeki programları hakkında ise Yücel, "Bahçeşehir Üniversitesi'nden veya Türkiye'den gelen öğrencilerimiz Washington DC'de, bu kampüse gelerek bir dönemlerini, belki bir yıllarını burada geçirecekler" dedi. Yücel, Georgetown Üniversitesi, George Washington Üniversitesi ve Amerikan Üniversitesi'nin öğretim görevlilerinin de burada ders vereceklerini kaydetti.

Yücel, "Burası Amerika'nın bir noktada kalbi ama biz daha çok uluslar arası ilişkiler ve siyaset bilimi, finans, Amerikan kültürü, edebiyatı bölümlerini öncelikli tutarak burada bu derslerin verilmesini düşüneceğiz" dedi.

Kampüsün yerinin önemine de değinen Yücel, "Amerika'da bir kampüs açılabilir ama öğrencilerin bahçe olarak kullanabilecekleri yerni işte bu Beyaz Saray'ın önünde olması, o yaşlarda bu bölgelerde bu kültürü yaşamış olmaları zannediyorum çok önemli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Teknoloji girişimciliği ile ilgili start-up şirketi olmak isteyen gençler için ise Palo Alto'daki kampüslerinde Stanford Üniversitesi ile işbirliği yapacak olan Bahçeşehir Üniversitesi, Boston şehrinde ise Harvard ve MIT arasında açtıkları girişimcilik ofisini de kampüs olarak büyütmeyi planlıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin halihazırda 83 ülkeden öğrencisi olduğunu belirten Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "2012-2013 eğitim yılı için Amerika'dan 25 öğrenciye zaten ev sahipliği yapıyoruz. Onlar bir dönem İstanbul'un kalbi BAU'da okuyorlar. Ama yazları daha fazla öğrenci geliyor. Yale'den, Harvard'dan, Japonya'dan, Osaka'dan, dünyanın çeşitli yerlerinden zaten İstanbul'a çok öğrenci geliyor. Bu öğrencilerin geliyor olması da kültürümüzü anlatmak, onlara transfer etmek şansımız da oluyor" dedi.

Enver Yücel, bu girişimlerinin yanı sıra Amerika seyahati esnasında Santa Barbara'dra 100'den fazla eğitim fakültesi dekanı ile bir araya geldiklerini belirterek, "Bunların içerisinden 15 eğitim fakültesi dekanı ile Dünya Eğitim Fakülteleri Birliği'nin kurulmasına öncülük yapıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Eğitim Fakültesi'nin temsilcisinin de bu yönetime girmiş olması çok önemli" diye konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin dokuzuncu fakültesi olan Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmalara da değinen Yücel, "Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi önümüzdeki yıl öğrencilerini kabul edecekler. Bundan üç gün önce Harvard'daydık. Fakülte dekanımız Türker Kılıç Bey, kendisi aynı zamanda beyin cerrahı, burada dünya beyin cerrahı başkanı ile görüştü. Hatta 2017'deki Beyin Cerrahileri Kongresi'ni İstanbul'da yapılmasına karar verildi. 6 bine yakın beyin cerrahını İstanbul'a beklemekteyiz. Ve Tıp fakültesi öğrencilerimiz daha birinci yıllarında Harvard'da laboratuvarlarda çalışabilecekler. İleriki dönemlerinde de iki yıl aralıksız Harvard'da kalarak laboratuvarlarda çalışabilecekleri konusunda anlaşmış olduk" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi, Washington DC, Palo Alto ve Boston şehirlerinin yanı sıra başta Berlin olmak üzere, Toronto, Hong Kong'da da benzeri çalışmalara imza attı. Washington DC'deki kampüsün açılışının gelecek Nisan ayında yapılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber