Lise öğrencisinden örnek davranış, bulduğu bilgisayarı polise teslim etti

Bursa'da, anne ve babası asgari ücretle çalışan lise öğrencisi genç, boş arsada bulduğu içinde dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve elektronik cihazların bulunduğu çantayı sahibine ulaştırılması için polise teslim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günlük babasından 2 lira okul harçlığı alan liseli genç, ?Bilgisayarın değeri yüzlerce lira olabilir, ama bize ait değildi. Çantayı bulduğumda tereddüt etmeden sahibine ulaştırmayı düşündüm? dedi.

Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde ikamet eden Ferdiye (40) ve Taner Cesur (43) çiftinin büyük çocukları Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ferhat Cesur, okula gitmek için yürümeyi tercih etti. Her gün babasından okul harçlığı olarak 2 lira alan Ferhat Cesur, okula gittiği Albayrak Caddesi üzerindeki boş arsada bir çanta buldu. Sırt çantasının içerisinde dizüstü bilgisayar, navigasyon cihazı, kablolar, dosyalar ve cep telefonu bulunan çantayı evine götüren Ferhat Cesur, bugün sabah saatlerinde anne ve babasıyla birlikte çantayı okul idaresine getirdi. Okula çağrılan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerine çanta teslim edildi. Anne babasının asgari ücretle çalıştığını belirten Ferhat Cesur, ?Çantayı buldum, içine baktığımızda dizüstü bilgisayar vardı. Akşam saatlerinde olduğu için eve götürdüm. Bugün sabah erken de annem babamla okula idaresine götürdük. Çantayı bulduğumda sahiplenmeyi hiç aklımdan bile geçirmedim. Çantayı bulduğumda cebimde 2 lira vardı. Otobüs kartımda da iki lira vardı. Okula bazı günler yürüyerek gidiyorum.? diye konuştu.

Eşiyle birlikte Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta bakıcı olarak çalıştığını belirten baba Taner Cesur ise oğlunun örnek davranışından dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Baba Cesur şunları kaydetti: ?Okula giderken çantayı bulmuş. Ben de gece çalıştığım için dün akşam söyledi. Sabah işten geldim, direkt okula götürdük çantayı. Kimin olduğunu bilmiyoruz. Çocuğumuzun bu davranışı bizleri onurlandırdı."

Öte yandan Bursa Emniyet Müdürlüğü, sırt çantasının ve içerisindeki elektronik cihazların kime ait olduğunun belirlenmesi amacıyla soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber