Hollandalı mimarlar, Yıldırım'daki kentsel dönüşümü inceledi

Hollanda Mimarlık Enstitüsü heyeti, Bursa merkez Yıldırım Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları ile yeni kentsel dönüşüm projesi için belirlenin alanı inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, İstanbul ve Bursa'da kentsel dönüşüm projelerini incelemek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Hollandalı mimarlar, Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin ev sahipliği ile Bursa'da çalıştay düzenledi.

Osmangazi ve Yıldırım ilçelerini gezen konuk mimarlar, Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Akçağlayan, Yiğitler ve Sinandede kentsel dönüşümlerini inceledi. Mimarlar daha sonra, Yıldırım Belediyesi'nin 7 mahallede 39 bin konutun yıkılıp yerine 50 bin depreme dayanıklı konutun yapılacağı kentsel dönüşüm alanını gezdi.

Hollanda Mimarlık Enstitüsü'nde bulunan mimar ve şehir plancılarından oluşan 8 kişilik heyet, çeşitli notlar alarak Hollanda'daki kentsel dönüşüm çalışmalarından örnekler verdi. Hollanda Mimarlık Enstitüsü Gezici Çalıştayı Koordinatörü Merve Bedir, amaçlarının ulusal kentsel dönüşüm politikalarının yerelde nasıl uygulandığını görmek, kitlelere kaliteli, daha hızlı nasıl konut üretebileceğinin fikir alışverişi yapmak ve Hollanda kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye ile nasıl ilişkilenilebilir gibi konuları görüşmek olduğunu belirtti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, çalıştayda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümlerle bir yandan konut üretirken, diğer yandan da sosyal donatı alanları oluşturduklarını dile getiren Keskin, şunları ifade etti: ?Amacımız 7 mahalleyi kapsayan yeni kentsel dönüşüm projemizde de, diğerlerinde olduğu gibi problemsiz ve en kısa sürede yapmak. 39 bin konutun yıkılarak yerine 50 bin depreme dayanıklı konutun inşa edileceği dev dönüşümde de siz değerli mimar ve şehir plancılarımızın da görüşleri bizler için önemli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber