Anayasa mahkemesinin gündemi yoğun

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, anamuhalefet partisi CHP'nin Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için yaptığı başvuruyu esastan görüşecek.

Yüksek Mahkeme, yoğun bir gündemle bugün saat 10.00'da toplandı. Yüksek Mahkeme sabahki oturumunda, Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'reşit olmayanla cinsel ilişki' maddesini düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 104. ve Torul Asliye Ceza Mahkemesi'nin yine aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan 'fail mağdurdan beş yaştan daha büyükse şikayet koşulu aranmaksızın cezası iki kat artılır' hükümlerine yapılan itirazları yetkisizlik nedeniye geri çevirdi. Yüksek Mahkeme İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 150/3 maddesinde yer alan 'şüpheli veya sanık 18 yaşını doldurmamış ya da sağır veya dilsiz veya kendisini savunamayacak derecede malül olur ve bir müdafii de bulunmazsa istemi aranmaksızın bir müdafi görevlendirilir' maddesine yapılan itirazı ise esastan görüşmeye karar verdi. Yüksek Mahkeme ayrıca, CHP'nin Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini esastan görüşmeye karar verdi.

.......

ANAYASA MAHKEMESİ, TESK KANUNU'NU GÖRÜŞMEYE CUMA GÜNÜ DEVAM EDECEK

Anayasa Mahkemesi, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları (TESK) Kanunu'nda yer alan ve üst üste iki dönem başkanlık yapanların bir dönem geçmedikçe tekrar başkan seçilemeyeceklerine ilişkin hükmün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini cuma günü görüşmeye devam edecek.

Yüksek Mahkeme, bugün öğleden sonra anamuhalfet partisi CHP'nin 5362 sayılı 'Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 54. maddesinde yer alan 'Başkanlık ve genel başkanlık görevini üst üste iki dönem yapanlar bir seçim dönemi geçmedikçe tekrar başkan seçilemezler' maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için yaptığı başvuruyu görüşmeye başladı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, başvuruyu cuma günü görüşmeye devam edeceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber