Rektör Aşkın savcıya ifade verdi

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Rektör Aşkın hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, resmi evrakta sahtecilik, tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından 5 Nisan 2005'te başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, 14 Temmuz'da üniversite yerleşkesindeki evinde yapılan aramada bulunan tarihi eserler ve dosyaların incelenmesinden sonra ''görevi kötüye kullanmak, hukuka aykırı kişisel veri elde etmek, mal bildiriminde bulunmamak ve tarihi eser kaçakçılığı'' suçlarından da hakkında soruşturma başlatılan Aşkın,
bugün Cumhuriyet Savcısı Necmi Şahdalaman tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı.

Savcı Şahdalaman'a ''tarihi eser kaçakçılığı ve mal bildiriminde bulunmamak'' suçlarından ifade veren Aşkın, yaklaşık 2 saat süren ifadesinden sonra adliyeden ayrıldı.

Adliyeden arka kapıdan çıkarak ayrılan Aşkın'ın, 3. ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı'nda sürdürülen ''çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, resmi evrakta sahtekarlık, tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcının talebi doğrultusunda da ilerleyen günlerde ifade vereceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber