Canik'te uluslar arası sempozyuma 90 bilim adamı katılıyor

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik' konulu 2. uluslar arası sempozyuma Yunanistan'dan Hindistan'a kadar 90 bilim adamı katılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sempozyum 19-20 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Samsun'da Canik Belediyesi ve History Studies dergisi tarafından düzenlenen sempozyuma Türkiye'den 32 üniversite yanı sıra Yunanistan, İran, Azerbaycan, Hindistan ve Almanya'dan toplam 93 bilim adamı katılıyor. Samsunluları sempozyuma davet eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geçmişte bölge ticaretinin anlatılacağı sempozyumun, uluslar arası rol biçilen Samsun'un geleceğinin şekillenmesi açısından da son derece önemli olduğunu belirtti.

'İlkçağdan Cumhuriyete Canik' kitabının ardından Canik'te ticareti de kitaplaştıracaklarını ve kentin kültür hazinesine kazandıracaklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Canik Sancağı'nın, Samsun'un tarihini gün yüzüne çıkarmayı Canik Belediyesi olarak bir sorumluluk olarak gördük. Bugün ve yarın burada hem Karadeniz'in genel olarak ticari potansiyelinin ve hareketliliğinin tarihi hem de Canik'in ticaret tarihi ele alınarak gelecek nesillere aktarılacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber