ALO 170'in ikinci merkezi Şanlıurfa'da açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Can - Çalışma Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170'in ikincisi Şanlıurfa'da hizmete girdi. Şanlıurfa'daki personelin yüzde 60'ını kadın, yüzde 40'ını erkekler oluşturuyor ve merkezde 7 engelli çalışıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ortak iletişim merkezi olan ALO 170, doğru bilgiye zamanında ve kolay erişimin sağlanması, hizmet süreçlerinin etkin ve verimli hale getirilmesi, kesintisiz hizmet verilmesi amacıyla 2008 yılında kuruldu. 15 Kasım 2010'da 7/24 hizmet veren bir yapıya dönüştürülen ALO 170, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve SGK'Nın ortak iletişim merkezi olarak Karaman'da hizmet vermeye başladı. Çalışanlarının yüzde 50'si engellilerden oluşan Karaman'daki ALO 170, günde ortalama 12 bin çağrıyı cevaplıyor.

-Vatandaşların yoğun ilgisi ikinci merkezi açtırdı-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine, ikinci ALO 170 iletişim merkezini Şanlıurfa'da açtı. Sosyoekonomik dengesizliklerin ortadan kaldırılması, kadın ve engellilerin istihdama katılımlarının sağlanması amacıyla Şanlıurfa'da açılan iletişim merkezinde 200 kişi istihdam ediliyor. Şanlıurfa'daki personelin yüzde 60'ını kadın, yüzde 40'ını erkekler oluşturuyor ve merkezde 2'si görme ve 5'i fiziksel engelli toplam 7 engelli personel çalışıyor.

Türkiye ve yurt dışından 7/24 aranabilen Karaman ve Şanlıurfa'daki ALO 170 iletişim merkezleri, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikayet, başvuru ve taleplerin etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulmayı amaçlıyor.

-Dünyanın en iyisi olmak için çalışacak-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170, dünya çapındaki en büyük çağrı merkezi organizasyonu ''Contact Center World'' yarışmasında , ''En iyi Dış Kaynak İş Ortaklığı'' kategorisinde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölge birincisi olarak, Londra'da altın madalya kazanmıştı.

ALO 170, kategorisinde ''dünyanın en iyisi'' olmak için Las Vegas'ta 29 Ekim-3 Kasım tarihlerinde yapılacak yarışmaya katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber