Açık Okul Projesi okullar yaşam merkezi haline geldi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, SODES projeleri arasında 600 bin TL ile en büyük payı alan ?Açık Okul Projesi' ile okulların artık otopark alanı olarak kullanılmaktan çıkarak bir yaşam merkezi haline geldiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Halk eğitimler açısından yapılan toplantının önem arz ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Açık Okul Projesi kapsamında merkez seçilen okullara akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve dizüstü bilgisayar dağıtıldığını söyledi. Açık Okul Projesinin 600 bin Türk Lirası ile SODES projeleri arasında en büyük payı aldığını aktaran Milli Eğitim Müdürü Gül, ?Bu proje sayesinde okullar artık otopark alanı olarak kullanılmaktan çıkarak bir yaşam merkezi haline geldi. Bakanlığımızca başarılı bir uygulama olarak görüldü. Bu nedenle de Okullar Hayat Olsun adıyla tüm ülkeye yaygınlaştırıldı. Ne kadar gurur duysak azdır. Dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklarımıza proje ile fırsat ve imkân eşitliği sağladık. ? dedi.

?Hayat boyu öğrenme' kavramına da değinen Gül, ?Bu kavrama hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler önem veriyor. 25-64 yaş grubunu kapsayan hayat boyu öğrenmede, ülkemiz açısından yüzde 2 gibi çok düşük bir orana tekabül ediyor. Avrupa Birliği ülkelerinde bu oranlar çok daha yukarılarda, örneğin Danimarka'da yüzde 32'lere çıkıyor. ? diye konuştu.

Bu oranların artırılması gerektiğini ifade eden Gül, ?Yapacağımız çalışmalarla bunu başaracağız. Halk eğitim merkezlerinde verilen birçok kurs aslında bu kavram içerisinde yer alıyor. Vatandaşlarımızın bu kavramın içeriğine ilişkin de bilgilendirilmesinin gerektiği kanaatindeyim? şeklinde konuştu.

Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz ise tamamlanan okuma-yazma kampanyası kapsamında hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Okuma-yazma kurslarının kampanyalar olmasa da sene boyunca devam ettiğini belirten Çelebiyılmaz, ?Bu kurslar halk eğitim merkezlerinin ana faaliyet alanları arasında yer alıyor. Ayrıca hayat boyu öğrenme oranlarının artırılması yönünde de hedef koyacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber