Kültür alıçları alternatif gelir kaynağı oldu

Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen kültür alıçları, aroması ve iriliği ile dikkat çekerken, orman köylüsünün alternatif geçim kaynağı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilosu 5 ila 10 TL arasında satılan kültür alıçları, üreticiyi memnun ediyor.

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kalitesiz ve küçük olan alıçların aşılanması yoluyla ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmalar sonucunda ilk aşılı alıçlar meyve vermeye başladı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, oluşturulan alıç bahçelerinden de hasat yaptıklarını, fiyatların ise kalitesine göre 5-10 TL arasında değiştiğini söyledi.

Hatay ve Tokat'tan getirtilen bin 500 aşı kalemini çiftçilere dağıttıklarını kaydeden Müdür Süngü, ?Bölgemizde alıçlar yabani halde doğal popülasyon içerisinde yer almakta ve küçük meyveleri ile yeme kalitesi olmuyor. Doğal olarak ilçemizde bulunan bu meyveleri kültür alıçları ile aşılatarak hem milli ekonomiye bir katkıda bulunmak hem de çiftçilerimize ek bir katkı sağlamak için bu çalışmalara başladık. Bu kapsamda 2007 yılında ilk olarak Balandız, İmamuşağı ve Gökbelen köylerine aşı kalemi dağıttık. İlk dağıttığımız aşılar büyüyerek meyvelerini verdiler. Alıçlarımız 3 cm çapında ve ihracatlık kaliteye ulaştı. Amacımız ilçemizi alıç üretiminin yapıldığı bir üs yapmak.? dedi.

Üreticiler ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını, her geçen yıl daha kaliteli meyve almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber