ABD'li bir grup Gaziantep'e gelerek, Suriye hakkında bilgi aldı

ABD'li bir grup akademisyen, bürokrat, hukukçu ve gazeteciden oluşan ziyaretçiler iki gün boyunca Gaziantep'te iş adamları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yöneticiler ve eğitim kurumlarını ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun yıllar devam eden Irak'taki kaos ortamıyla birlikte Suriye'nin de aynı sıkıntıları yaşaması sebebiyle, bölgeye en yakın sanayi ve eğitim merkezi olan Gaziantep'e ilgi duyan ABD'li konuklar, görüştükleri sanayici ve akademisyenlere merak ettikleri konuları sordu.

Zirve Üniversitesi öğretim görevlisi Gökhan Bacık'la görüşen konuklar özellikle Ortadoğu bölgesinin son durumunu dinledi. Bacık, Suriye'deki iç savaşla birçok sivil insanın evlerini ve yaşam alanlarını terk ederek komşu ülkelere sığındıklarını, özellikle Türkiye'ye yüz bine yakın insanın geldiğini belirtti. BM'nin Suriye'ye gerekli ilgiyi göstermemesinin dramı daha fazla artırdığını ifade eden Bacık, en kısa zamanda uluslar arası toplumun gerekli hassasiyeti göstermesinin zorunluluğuna dikkat çekti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Ortadoğu ile Gaziantep arasında çok uzun yıllara dayanan bir kültürel bağın olduğunu ifade ederek, Suriye'de ortaya çıkan iç savaşın Gaziantep'i manevi ve maddi olarak olumsuz etkilediğini belirtti.

Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) Başkanı Akın Çalışkan da sanayici olarak ülkenin doğru tanıtılması konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ve tanıtım konusunda çaba gösterdiklerini ifade etti.

Ziyaretten ve Gaziantep'te bulunmaktan çok memnun olan ABD'li konuklar, Türk insanın sıcaklığı ve misafirperverliği karşısında çok etkilendiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber