'Kulak küpesi olmayan hayvanları kurbanlık almayın'

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların, kurbanlık hayvan alırken kulak küpesi olmayan, tüyleri karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı olan hayvanlara dikkat etmesi istendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte pazarlarda kurbanlık alım satımı yoğun bir şekilde devam ediyor. 2012 yılı içerisinde kurbanlık hayvan miktarında herhangi bir sıkıntı olmazken, büyükbaş kurbanlık hayvanlarda canlı ağırlık kilogramı ortalama 7-9 bin lira arasında, küçükbaş hayvanlarda ise kilogramı ortalama 10 liradan satılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hayvan alım ve satımı yapmak isteyen vatandaşların, resmi işlemlerini yapmak üzere hayvan pazarına 2 adet veteriner hekim ve 3 adet veteriner sağlık teknisyeni görevlendirildiğini söyledi. Arap, vatandaşların kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan alırken, veteriner sağlık raporu ile büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi bulundurması gerektiğini belirtti. Hüseyin Arap, şöyle dedi:

?Kulak küpesi bulunmayan, aşırı zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, Tüyleri karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı olan, pis kokulu ishali olan hayvan öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili ve çok duyarsız olan, vücudunda yara, şişlik ve ödemi olan, cinsiyet organları ve memelerinde kötü kokulu akıntısı olan, hayvanları almayın."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, vatandaşların, Kurban Bayramı'nda sağlıklı et elde edebilmeleri için kurbanlık hayvanlarını mutlaka veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden almalarını istedi. Arap, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında müdürlük tarafından görevlendirilen teknik personelden yardım alınması gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber