Kariyer öğretmenlik MEB önünde protesto edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 01:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri aday öğretmen, uzman ve başöğretmen şeklindeki sınıflandırma çalışmalarını protesto etti.

Milli Eğitim bakanlığı önünde toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi öğretmen "Apolet değil, toplu sözleşme", "Hükümet yasanı al başına çal" şeklinde slogan attı. Bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmenlerin yasaya tepki koyduklarını belirterek, "Bakanlık pek çok uygulamada olduğu gibi, kendi bildiğini uyguluyor 'Ben ne dersen doğru' demeye devam ediyor. Böyle yaparak eğitimin sorunlarını daha da ağırlaştırdı" dedi.

Müfredattaki olumsuzlukların ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Dinçer, pek çok sorunun varlığını sürdürdüğünü kaydetti. Yasa'nın Anayasa'ya ve uygulamada olan yasalarla çelişir durumda olduğunu ifade eden Dinçer, Anayasa Mahkemesi'nde yasanın vakit geçirilmeden ele alınmasını istedi.

Yapılacak sınavın hukuksuz ve haksız olduğunu öne süren Dinçer, yasanın ve sınavın iptal edilmesini istedi. Eğitim-Sen Ankara Şubeler Sözcüsü Özgür Bozdoğan ise, öğretmenler arasında ortaya çıkacak böyle bir kademelendirmenin, hem sorunlar yumağı içinde olan eğitim sistemi için hem de mesleğin bilimsel ölçütleri, toplumdaki saygınlığı ve etik ilkeleri için ileride mümkün olmayacak sakıcalar oluşturacağını söyledi.

Bu uygulamayla öğretmen pazarı oluşacağını öne süren Bozdoğan, "Veli çocuğunu okula kaydettirirken başöğretmeni tercih edecek, idare de kayıt parasını buna göre belirleyecektir. Parası olmayan veli mecburen aday öğretmende karar kılacaktır. Bu ilişki giderek öğretmenlerin hem velilerle, hem de birbirleriyle olan sosyal ilişkilerini, dostluk ve dayanışma duygularını yok ederek, piyasa kurallarının acımasız rekabeti, öğretmenliğin, okulun ve eğitimin toplum üzerindeki saygınlığını yitirmesine yol açacaktır" dedi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber