Slovakyalı gazeteci, Zonguldaklılara Avrupa Birliği'ni sordu

Slovakyalı gazeteci, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye ilişkileri konusunu araştırmak üzere Zonguldak'a geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldaklılara AB'yi soran Tyzden dergisi muhabiri Andrej Ban, ilk olarak Kardeşler köyüne gitti. Buradaki kahvehanede köylülerle sohbet edip röportaj yapan Ban, daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüştü.

Ban'a gezisi boyunca Slovak Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü akademisyenlerinden Türkolog Doç. Dr. Gabriel Piricky eşlik etti. Piricky, ?Gazeteci Ban, benim Türkçe bildiğimi öğrendiği için yardım istedi. Ona rehberlik etmek üzere Türkiye'ye geldik. İlk 3 gün İstanbul'da röportajlar yaptık. Ancak Ban, gelişme düzeyi yüksek ve turist bölgesi olan İstanbul'un dışında herhangi bir şehre gidip araştırma yapmak istedi. Bunun daha objektif olacağını düşündü. Bu yüzden buraya geldik dedi.?

Kardeşler köyü sakinlerinden İsmail Kermen (52) AB ve Türkiye'nin konumuna dair sorular üzerine şunları söyledi: ?Türk halkı olarak AB'yi medeniyet anlayışı nedeniyle istiyoruz. Ancak Avrupa çifte standart uyguladığı için güvenilirliğini yitiriyor. Biz Hristiyanlığa saygılıyız ama Avrupa aynı saygıyı bizim dinimiz İslam'a göstermiyor. Bu nedenle AB'ye bakışımız değişmeye başladı.?

Daha sonra Zonguldak Belediyesi'ndeki basın toplantısına katılan Slovakyalı gazeteci Ban, Başkan Akdemir'e kentin eğitim kültür seviyesi ve Türkiye AB'ye girdiğinde şehre ne gibi yenilikler getireceğini sordu. Zonguldak'ın eğitim ve kültür seviyesinin iyi durumda olduğunu belirten Başkan Akdemir ise ?AB'nin şehre çok şey katacağını zannetmiyorum. Ama biz AB'yi kültür medeniyet projesi için istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber