Erdoğan: Güneydoğu'ya yatırımcı gitmiyorsa, bunun tek sebebi terör belasıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütü Diyabakır'da, Tunceli'de, Bingöl'de olay çıkarıp yatırımcıyı ürkütmeye, kaçırmaya gayret ediyor, böge insanı mutsuz, huzursuz olsun istiyor, yaşamı zehir etmek için uğraşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biz ise mutlu mesut bir yaşam sunmak için uğraşıyoruz." dedi. Teröre karşı vatandaşlardan destek isteyen Erdoğan, "Eğer bugün bütün teşviklere rağmen Güneydoğu'ya yatırımcı gitmiyorsa, sağda solda bunu aramanıza gerek yok, tek sebebi terördür. Eğer işsizlik diğer bölgere göre daha fazlasysa bunun tek sebebi terör belasıdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Elazığ Havavalimanı yeni terminalinin açılışında yaptığı konuşmada, terör eylemeri sebebiyle daha fazla hak sahibi olmuş, hayat kalitesi yükselmiş tek kişi bile gösterilemeyeceğini söyledi. Güneydoğu'ya yatırım gelmemesinden, işsizlikteki artıştan terör belasını estirenlerin rahatsız olmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Onlar buralarda yatırım yapılmasını bile istemiyorlar. Hakkari'de havaalanı yapıyoruz. İstemiyorlar. İş makineleri yakılmasına rağmen inşaata devam ediyoruz. Havaalanı yapacağız teröre rağmen. Terör ile demokrasi bir arada yaşayamaz. Şırnak'ta havalaanı yapıyoruz. Orada da aynısını yapıyorlar. İşçi kaçırıyorlar, müteahhit firmaları tehdit ediyorlar. Ey benim kürt kardeşim bu teröriste tavrını koy. Bunlar seni insan yerine koymuyor. Ama biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Bunların yaradanla zaten ilgisi yok. Bunların yeri belli bunlar zerdüşt." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber