PESÖDER'den okuma salonları için seviye belirleme deneme sınavı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde faaliyet gösteren Çağlayan ve Vuslat okuma salonları, kayıt öncesi ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine seviye belirleme deneme sınavı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği (PESÖDER) tarafından organize edilen seviye belirleme sınavı sonucunda 450 öğrenci, okuma salonlarında ücretsiz olarak hafta sonları eğitim görme imkanına kavuşacak. Çağlayan ve Vuslat okuma salonlarında eğitim görecek 450 kontenjan için binlerce öğrenci başvuruda bulundu. Sınav, Patnos Alpaslan Anadolu Lisesi dersliklerinde yapıldı.

PESÖDER Başkanı Yasin Seyhan, dernek olarak amaçlarını şöyle ifade etti: "Patnos'ta Alpaslan Anadolu Lisesi'nde binlerce ilköğretim öğrencisine seviye tespit deneme sınavı yapacağız. PESÖDER olarak Patnos'ta yükselen eğitim kalitesine katkı sağlamak istiyoruz. 20 kişilik sınıflarda eğitim vereceğiz. Alanında uzman eğitimcilerin desteği ile zengin kaynak ve dökümanlar kullanarak birebir rehberlik hizmeti sunacağız. Patnos'da ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlayacağız."

Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİFSEN) Patnos Şubesi Başkanı İsa Cömert de dernek olarak yeni eğitim döneminde geçen yıllarda bir tane olan okuma salonunu bu yıl ikiye çıkardıklarını, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz hizmet verdiklerini kaydetti. Cömert, "Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına karınca kararınca destek olmaya devam ediyoruz. Amacımız insanlığa adanmış yürekli nesiller yetiştirmek. Fedakar öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz." açıklamasını yaptı

Öğrenci velilerinden Abdurrahman Sezgin, maddi durumu olmadığından dolayı kız çocuğunu dershaneye gönderemediğini aktararak, "Ancak bir gün kızım eve gelip, 'baba arkadaşlarımın Patnos'ta ücretsiz okuma salonları olduğunu söylüyorlar, araştırıp beni de okuma salonuna gönderir misin deyince bu okuma salonlarının nerede ve nasıl işlediğini merak ettim. Öğrendim ki PESÖDER adı altında hizmet verdiklerini ve öğretmenlerinin de karşılık beklemeden her hafta ders verdiğini duydum. Ben de kızımın diğer kardeşleri gibi küçük yaşta evlenmesini istemedim, buraya göndermeye karar verdim. Bu eğitim gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir gün bu borcumu size öderim, çünkü siz kızıma sahip çıktınız, Allah da sizin yardımcınız olsun." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber