Şehidin defin işlemi ertelendi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı sonucu şehit düşen Özel Hareket Polisi Ertuğrul Polat'ın (25) naaşı ailesinin talebi üzerine yarın toprağa verilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'deki mayınlı saldırıda şehit düşen Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Özel Hareket Polisi Ertuğrul Polat için köyünde düzenlenmesi planlanan askeri tören programı iptal edildi. Gaziantep Havaalanından alınan şehidin naaşı defnedilmek üzere Bağbaşı köyüne doğru yola çıkarken, defin işleminin akşam karanlığına kalacağını düşünen ailesinin isteği üzerine Asri Mezarlığı'ndaki morga götürüldü. Köy meydanında düzenlenecek olan askeri törenin iptal edildiğinin açıklanması üzerine şehidin akrabaları ve yakınları alanı boşalttı. Köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri de alanın boşalmasının ardından köy merkezinden ayrıldı. Şehit Ertuğrul Polat'ın cenazesinin yarın köyünde kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenecek askeri törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan, 3 ay önce evlendiği öğrenilen ve öğretmen eşi Ümmühan Gülsüm'ün hamile olduğu öğrenilen polisin şehit haberi köy halkını ve akrabalarını yasa boğdu. Köy meydanı Türk bayraklarıyla donatıldı.

6 ay sonra baba olacak olan şehit polis Ertuğrul Polat'ın 10 gün önce by-pass ameliyatı olan babası Hüseyin Polat'ı görmek için Gaziantep'e geldiği bildirildi. KPSS sınavı sonucunda DSİ Ankara Genel Müdürlüğü'nde memurluk görevini kazanan şehit polisin, DSİ yerine Emniyet Teşkilatını tercih ettiği öğrenildi. 8 kardeşli Polat ailesinin 5. çocuğu olan şehit polisin, annesini yıllar önce kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, kardeşi ve ağabeyi de kendisi gibi polis olan şehit Ertuğrul Polat'ın şehit mezarlığında mezar taşına sarılarak çektirdiği fotoğraf yürek burktu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber