Simav'ın ilk ve tek arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı

Kütahya Simav'da 833 kişinin yaşadığı Öregler Beldesinde vatandaşlara ve gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam sunabilmek amacıyla belediye tarafından temeli 12 Temmuz 2012 tarihinde atılan ilçenin ilk ve tek arıtma tesisinin kaba inşaatı tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'li Belediye Başkanı Özden Akçay beldeye 500 metre mesafedeki Harman Yeri Mevkiinde yapımına başladıkları 201 bin TL proje bedelli Arıtma Tesisinin kaba inşaat kısmının tamamlandığını ve şimdi sıranın arıtmayı gerçekleştirilecek cihazların alımına geldiğini bildirdi.

201 bin TL'ye mal olması planlanan tesisin yüzde 40'lık kısmı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibe desteği sağladığına vurgu yapan Başkan Akçay, ?Proje ile şu anda 833 kişinin yaşadığı vatandaşlarımızla gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam sunmayı hedefliyoruz? dedi.

Başkan Akçay Simav'a ilk arıtma tesisi kurmak suretiyle çevreye örnek olduklarını, bundan da büyük bir gurur duyduklarını söyledi. Projeye yüzde 40'lık hibe desteği sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve onun şahsında bakanlık bürokratlarına Öregler halkı adına şükranlarını sunduğunu ifade eden Başkan Akçay, ?Çevremizde bizden başka arıtma tesisi kuran yerleşim birimi yok. Şimdi merak eden belediye başkanı arkadaşlarımız ve vatandaşlar gelip hem tesisimi görüyor hem de bizden bilgi alıyorlar. Bu da bizim ne kadar isabetli bir yatırım yaptığımızın bir göstergesi olduğunu gösteriyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber