Öğretim üyeleri, Rektör Oktik'i YÖK'e şikayet etti

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Sunu'yla mahkemelik olan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'i YÖK'e şikayet etti.

Sunu'nun rektörün fiili saldırısına uğradığını savunarak YÖK'e başvuran dernek, rektör hakkında soruşturma açılmasını ve soruşturma süresince rektörün açığa alınmasını istedi. Oktik'i ?üniversite içinde terör estirmekle ve öğretim elemanlarını sürgün etmekle' suçlayan Dernek Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, ?Üzülerek söylüyoruz ki, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Rektörleri Koruma Kurulu (RKK) haline dönüşmüştür. Oysaki bu kurul, rektör baskılarına karşı ?Öğretim Üyelerini Koruma Kurulu (ÖKK) olmalıdır. Böyle olacağı umuduyla profesör döven ve dövdüren bu rektör ve memur hakkında disiplin soruşturması açılmasını, tanıklardan daha rahat ifade alınması için soruşturma süresince rektörün açığa alınmasını istiyoruz.? dedi.

Dernek, geçen sene de Şener Oktik hakkında YÖK'e başvurarak rektör hakkında çeşitli iddiaları gündeme getirmiş ve soruşturma açılmasını istemişti. Derneğin 11 Şubat 2004 tarihli dilekçesinde rektörün, ?yasa ve üniversite geleneğine aykırı tavır ve davranışlarıyla üniversite içi huzuru ileri derecede bozduğu' savunulmuş, rektörün üniversiteyi ?keyfine göre baskıcı ve bencil bir şekilde yönetmek istediği' iddia edilmişti. YÖK ise iddialarla ilgili herhangi bir soruşturma açmamıştı.

Prof. Dr. Zafer Sunu, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği'nin genel sekreter yardımcılığını yapıyor. 2003 yılında genel sekreter yardımcısı olduğu TÜMÖD yönetimiyle birlikte Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etmişti. Rektör Şener Oktik de ziyaretin üniversite yönetiminden izin alınmadan gerçekleştirildiğini ileri sürerek, Sunu hakkında soruşturma açmıştı. Oktik ile Sunu, 2 yıl önce de Milas'a görevlendirme nedeniyle mahkemelik olmuştu. Sunu mahkemeyi kazanarak görevine geri dönmüştü. İki profesör arasındaki son gerginlik geçtiğimiz günlerde gerçekleşen akademik yılı açılışı kokteylinde yaşandı. Prof. Dr. Zafer Sunu, kokteylde rektör tarafından tehdit edildiği ve idari personel tarafından yumruklandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber