Dericilerle Ege Üniversitesi ortak proje hazırlayacak

İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. ( İZBAŞ) ile Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Eyüp Sevimli ile Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Altan Afşar tarafından imzalanan protokolle sanayi üniversite işbirliği arttırılarak, bölgesel kalkınma açısından ortak projeler oluşturulması amaçlanıyor.

İZBAŞ Başkanı Sevimli, Deri Mühendisliği Bölümü ile yapılacak çalışmalarla öncelikli olarak deri sanayisinin ihtiyaç duyduğu yeni programların ve gelişen teknolojinin araştırılması, belirlenmesi, bunlar üzerine ortak projeler ve çözümler geliştirilmesi arzusunda olduklarını söyledi. Öğrencilere bölge firmalarında staj imkanı sağlanacağını kaydeden Sevimli, sanayide teknik eleman kadar teknolojinin de büyük önem taşıdığını, bu gibi protokollerde yer alan projelerin pratiğe döndürülmesi gerektiğini vurguladı. Deri Mühendisliği bölümünün daha çok ilgi görmesi gerektiğini dile getiren Eyüp Sevimli, az sayıdaki mezunların da farklı sektörlere yöneldiğini, oysa bunlara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Afşar da üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekerek, üniversitelerin temel görevlerinden birisinin de sanayinin yanında yer alarak sıkıntılarına çözüm getirmek ve gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Afşar, uluslararası rekabetin yoğun olduğu deri sektöründe kalite, maliyet ve ekolojik üretim konularının yanısıra nitelikli mühendislerle sanayinin destekçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber