Türk Diyanet Vakıf Sen: Vaizlere zorunlu rotasyondan vazgeçilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, görev yaptıkları yerlerde 5 yılını dolduran vaiz, şube müdürü ve şeflerin yerlerinin değiştirilmesini eleştirdi. "Uygulamanın ortaya çıkartacağı tek sonuç zulümdür.? diyen Ünal, bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Nuri Ünal, yaptığı yazılı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son görev yaptıkları yerde 5 yılını dolduran vaiz, şube müdürü ve şeflerin yerlerini değiştirmek istemesine tepki gösterdi.

Söz konusu rotasyonun daha önce de denendiğini hatırlatan Ünal, ?2009 yılında da benzer uygulama yapılmış ancak sendikamızın açtığı dava sonucu 2011 yılında yürütmenin durdurulması sağlanmıştı. Buna rağmen yer değişiklikleri yapılmış, bu sebeple de özellikle birçok şef mağdur olmuştur. Pek çok şef; bir küskünlük içerisine girmiş, çalışma verimi düşmüştür. Hukukun bile kamu yararı görmeyerek iptal ettiği, yasalarla bağdaştırmadığı bu rotasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı niçin ısrar ediyor, anlamak mümkün değildir.? dedi.

Yer değişikliği yapılması istenilen her düzeydeki personele yönelik düzenlemelerin zaten yapılabildiğini belirten Ünal, buna rağmen zorunlu yer değiştirmelerinin gereksiz olduğunu savundu.

İl içi ya da iller arası zorunlu rotasyonun, çalışanların moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini söyleyen Ünal, ?Yapılan rotasyonun olumlu yanı yoktur. Diyanet çalışanlarına rotasyon yapmanın ortaya çıkaracağı tek sonuç zulümdür.? ifadelerini kullandı.

Emeklilik yaşı gelmiş şefleri ve diğer çalışanları emekliliğe zorlamak için bu tür bir uygulamanın ahlaki olmadığını öne süren Ünal, ?Böyle bir yöntem yerine emekliliği teşvik etmeye yönelik düzenlemelerin yapılması daha yerinde ve hayırlıdır.? açıklamasını yaptı.

Bu uygulamadan vazgeçilmesini isteyen Ünal, ?Diyanet İşleri Başkanlığı'nı, bu yönetmelik hükümlerini yeniden istişare etmeye, taşra idareci ve çalışanların görüşlerini almaya, hangi olumsuz sonuçları doğuracağı çok açık olan, rotasyon düşüncesinden vazgeçmeye davet ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber