Ergan uluslar arası yarışmaya hazırlanıyor

Vali Selman Yenigün, uluslar arası yarışma için gün sayan Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Valisi Selman Yenigün'ün başkanlığında son yapılan Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği toplantısında Ergan Dağı'nın tanıtımı ve eksikliklerin giderilmesi için kararlar alındı. Toplantının ardından Vali Selman Yenigün, Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin mevcut eksiklikleri ve devam etmekte olan çalışmaların son durumunu yerinde gözlemlemek amacıyla, merkezde inceleme yaptı.

Yüklenici firma yetkililerinden mevcut çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Vali Yenigün, eksikliklerin bir an önce tamamlanması talimatını verdi.

23?24 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışması'na gün sayan Ergan Dağı Kayak Merkezi; il merkezine 15 kilometre, hava limanına ise 13 kilometre mesafede. Kayak merkezine ulaşımın çift şeritli, aydınlatmalı ve sıcak asfalt kaplaması ile Türkiye'de tek örnek. Çalışmalar tamamlandığında, Ergan Dağı'nın 12 kilometre uzunluğundaki kayak pisti ile hem kış turizminde hem de 12 aya yaygın bir şekilde birçok spor faaliyeti yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber