Diyarbakır'da katliam!

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya'nın tüm çabalarına rağmen 2000'li yıllardan itibaren devam eden husumet önlenemeyince, Uğrak köyünde araçtan indirilen 1'i çocuk 5 kişi uzun namlulu silahlarla vurularak katledildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde, içinde 5 kişinin bulunduğu bir aracın durdurularak uzun namlulu silahlarla taranması olayının detayları ortaya çıkıyor. 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırının aileler arasındaki eski bir husumetten kaynaklı olduğu bildirildi. Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçeye atandıktan sonra bu aileler arasındaki husumeti sona erdirmek için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu nedenle 2 defa köye gittiğini söyledi.

Kaya, ?Maalesef eskiden aralarında bir husumet olan aileler arasında yaşanan acı bir olay. Araç durdurulmuş ve içinde bulunan 1'i çocuk, 2'si kadın olmak üzere 5 kişi uzun namlulu silahlarla taranmış. Ben ilçeye atandığımda 2000'li yıllardan beri bu aileler arasında devam eden husumeti sonlandırmak için yoğun bir mesai harcadım. İki defa köye giderek aileleri barıştırmaya çalıştım.

Son olarak köye gittiğimde her iki aile büyükleriyle ayrı ayrı konuşup, Kurban Bayramı'ndan sonra barıştırma sözü aldım. Ancak bu sözlerine sadık kalmadılar ve bu acı olay yaşandı. 5 canı kaybettik. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için daha çok mesai harcamak durumundayız. Böyle acı olayların bir daha başımıza gelmemesini temenni ediyorum? dedi.

Kaymakam Çağlayan Kaya, olayın ardından bölgeye giden jandarma ekiplerinin çalışma başlattığını ve saldırıyı yapanların en kısa sürede tespit edilerek yakalanması için geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber