Antalya'dan Van'a gönül köprüsü

Birkaç yıldır özellikle kurban bayramlarında hayırsever insanların organizesiyle Türkiye'nin farklı bölgeleri arasında kardeşlik köprüleri kuruluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl da Van'ı kendine kardeş şehir seçen Antalyalı gönüllüler, Van'a sevgilerini götürecek. Antalya Kimse Yok Mu Derneği ve Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİT) öncülüğünde 168 gönüllü, eşleri ve çocuklarıyla yarın Van'a uçacak.

Gönül seferberliği için uçak kiralayan Kimse Yok Mu gönüllüleri, bayramın 2. gününü Van ve ilçelerinde geçirecek. Van merkez olmak üzere Özalp, Bahçesaray, Gürpınar ve Saray ilçelerinde günboyu kurban eti, ihtiyaç malzemesi dağıtacak olan gönüllüler, çocuklar ve kadınlara da özel hediyeler hazırladı. Çocuklara oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, giysiler, kadınlara da ihtiyaç malzemeleri götürülürken, Antalya halkının desteğiyle toplanan bin kurban bölgede dağıtılmış olacak.

Antalya ve ilçelerinden katılımcıların olduğu gruba dernek olarak destek verdiklerini söyleyen AGİT Başkanı Ahmet Yahya Taşçı, ?Vanlı kardeşlerimizle bayram günü birlikte olmak için yola çıkacağız.? dedi. Van için kaldırılan özel uçakta Antalya'nın tanınmış simaları da olacak. Belfim Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Alper Cömertoğlu, Kadıahmetoğulları Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ünal, mimar Raif Orhan, Katipoğlu AŞ'den Kazım Sönmez, Malcı Et AŞ'den Satılmış Altıparmak, Banyo Market Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kaya bu isimlerden bazıları.

Kimse Yok Mu Antalya Şube Başkanı Ramazan Uyaroğlu, bölgeye sadece maddi yardımların gitmesinin yeterli olmadığını, gönül ve sevgi birlikteliğinin de sağlanması gerektiğini söyledi. Uyaroğlu, bayramını bölgede geçirecek insanların yardım yapmakla kalmayacaklarını, yüreklerini bu insanlara açmış olacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber